[Žinios trumpai] Legendinis JAV astronautas atvyko į Ukrainą - skelbiama kokiu tikslu (foto)  ()

Amerikiečių astronautas ir „United24" lėšų rinkimo platformos ambasadorius Scottas Kelly lankėsi Irpinėje, Kyjivo regione, ir sostinės „Ochmatdyt" vaikų ligoninėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ochmatdyt" S. Kelly pirmiausia apžiūrėjo ligoninę. Jos atstovai pasakojo, kad ligoninėje padedama vaikams, sergantiems neurologinėmis, onkologinėmis ligomis, o dabar joje reabilituojami vaikai, nukentėję nuo apšaudymo. Visų pirma, iš Chersono, praneša „Suspilne".

Astronautas taip pat susitiko su mergina Katya, kuri buvo sužeista raketos šūviu Kramatorske. Ten mirė jos motina, o kitą dieną Katyai buvo atlikta dar viena operacija, iš kojos buvo pašalintos skeveldros. Scottas merginai įteikė NASA ženklelį, kuris kosmose išbuvo ištisus metus.

Taip pat vyko susitikimas su kitais vaikais, kurie svajoja tapti astronautais, kad suteiktų jiems džiugių emocijų. S. Kelly taip pat kalbėjosi apie gydytojų poreikius su ligoninės direktoriumi.

 

Irpinės meras Oleksandras Markushynas paskelbė, kad „United24" ambasadorius Scottas Kelly lankėsi Irpinėje, Kyjivo srityje.

„Šiandien mes priėmėme amerikiečių astronautą S. Kelly. Jis yra „United24" lėšų rinkimo platformos ambasadorius ir jis pats pirmasis įnešė 65 000 JAV dolerių greitosios medicinos pagalbos automobiliams ginkluotosioms pajėgoms įsigyti", - rašė O. Markushynas.

Jis pridūrė, kad per visapusišką Rusijos invaziją į Ukrainą S. Kelly ukrainiečiams paremti surinko 500 000 USD.

 

„S. Kelly pasiekė buvimo orbitoje rekordą – kosmose praleido 340 dienų iš eilės. Astronautas nusprendė įamžinti šį rekordą ir sukurti meno kūrinių seriją NFT pavidalu. Ji buvo pavadinta „Svajonės iš šio pasaulio". Astronautikos dieną, balandžio 12 d., S. Kelly paskelbė kolekciją aukcione", - rašė O. Markushynas.

„OpenSea" aukcionas turėjo trukti tris dienas, tačiau NFT kūriniai buvo išparduoti per kelias valandas. Surinktos lėšos buvo pervestos nuo karo nukentėjusiems ukrainiečiams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(1)
(35)

Komentarai ()