[Žinios trumpai] Iki šiol tik vaikų žaidimas: skelbiama, kas laukia Rusijos vos po 2 mėnesių  (8)

Įvedus naftos produktų eksporto į Europą embargą, Rusijos biudžeto pajamos iš karto sumažės 30 proc., tai yra dešimtimis milijardų dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netrukus Rusijos laukia tikras milijardų dolerių finansinis krachas, susijęs su visišku naftos produktų eksporto į Europą embargu. Naftos lubos jau „šienauja" Rusijos pajamas, tačiau blogiausia Rusijos dar laukia.

Tai interviu bulgarų leidiniui BNR pareiškė Rusijos naftos rinkos ekspertas Michailas Krutichinas. Kol kas Rusija gali parduoti bet kokius naftos kiekius su nuolaida Indijai ir Kinijai, tačiau naftos produktų, kurių rinką Europa uždarys vasarį, Maskva negalės parduoti Azijai. Kinai ir indai turi savo didelius naftos perdirbimo pajėgumus, todėl jiems nereikia naftos produktų iš Rusijos Federacijos. Jie gali nusipirkti tik žalią naftą, o vėliau ir su didele nuolaida.

„Naftos gavyba mažės, nes niekas nepirks tiek, kiek anksčiau. Dar labiau smuks, kai vasario-kovo mėnesiais prasidės ir Rusijos naftos produktų embargas. Jų negalima pateikti Kinijos ar Indijos rinkai, nes joms reikia neperdirbtos naftos. Šios dvi šalys yra grynosios naftos produktų eksportuotojos. Kai įsigalios abiejų rūšių embargai - žaliai naftai ir naftos produktams, Rusijos Federacija turės sumažinti daugiau nei pusę gavybos", - sakė jis.

 

Naftos pramonė ir Rusijos biudžeto pajamos patiria katastrofišką smūgį. Michailas Krutichinas pabrėžė, kad Maskvai reikės visiškai likviduoti arba konservuoti naftos telkinius, uždaryti ištisas įmones, nuo kurių priklauso ištisi Rusijos Federacijos kaimai ir miesteliai, atleisti darbuotojus. Smūgis laukia visos pramonės – nuo ​​statybų iki transporto.

„Paskaičiavome, kad naftos ir dujų pramonė ir ją aptarnaujančios įmonės sudaro 60 % federalinio biudžeto pajamų. Jei išnyks pusė eksporto, apie 30 % Rusijos biudžeto pinigų tiesiog išgaruos", – pabrėžė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(305)
(8)
(297)

Komentarai (8)