Rusija palaužė Kazachstaną: skelbiama, kas įvyko JT - „vienas kaimynas alkoholikas, kitas - narkomanas“ (video)  ()

Kazachstanas žengė politinį žingsnį remdamas Rusijos Federacijos veiksmus Ukrainoje, JT balsuodamas prieš karių išvedimą iš šalies.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gruodžio 15 d. JT Generalinės Asamblėjos balsavimas buvo tik orientacinis. Pirmą kartą nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios, Kazachstanas atvirai palaikė agresorės veiksmus ir nepritarė rezoliucijai, raginančiai Rusijos Federaciją nedelsiant išvesti savo kariuomenę. Taip pat Kazachstanas nepalaikė dokumento, smerkiančio RF veiksmus dėl žmogaus teisių pažeidimo okupuotame Kryme.

Jei anksčiau, priimant antirusiškos orientacijos dokumentus, Kazachstanas užėmė neutralią poziciją ir balsuojant susilaikė, tai dabar oficialiai prisijungė prie Rusijos paramos grupės, kuriai taip pat priklauso Baltarusija, Kinija, Sirija, Šiaurės Korėja ir Iranas.

Komentuodamas balsavimo dėl rezoliucijos rezultatus, vienas iš Kazachstano deputatų atkreipė dėmesį į sunkią vidaus politinę situaciją šalyje. „Pavyzdžiui, tu gyveni dideliame name: vienas kaimynas alkoholikas, kitas – narkomanas. Dėl to į visas šias aplinkybes reikia atsižvelgti. Tai svarbu ir su ja reikia kovoti... jei tu jėgų, žinoma, užtenka", – pabrėžė politikas.

 

Tokios dviprasmiškos politikos priežastimi galima laikyti stiprios kariuomenės ir saugumo sistemos nebuvimą, taip pat ilgalaikius integracinius ryšius su Rusijos Federacija, dėl ko Kazachstanas tampa rimtai priklausomas ir tai atima iš jo galimybę savarankiškai priimti reikšmingus politinius sprendimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(66)
(-57)

Komentarai ()