Kinija gali pareikšti prentenzijas į visą Rusiją – Xi Jinpingas Medvedevui įteikė unikalių dokumentų kopijas  (3)

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas per susitikimą su Rusijos saugumo tarybos pirmininko pavaduotoju Dmitrijumi Medvedevu įteikė unikalių IX amžiaus dokumentų kopijas. Ir tai gana keista žinutė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip paaiškėjo, legendinis Riurikas į Rusiją atvyko ne iš Skandinavijos, kaip manyta anksčiau, o iš Kinijos Tango imperijos.

Kunigaikštis Riurikas (apie 800–876 m.) – skandinavų vikingas, laikomas pirmuoju Rusijos valstybės kūrėju ir ją valdžiusios Riurikų dinastijos pradininku.

„Pristatau Rusijai rankraščius, kurie patvirtina tūkstantmetį ryšį tarp rusų ir kinų tautų. Jie patvirtina, kad Riurikas buvo vyriausias imperatoriaus Jizongo sūnus, kurį jo tėvas išsiuntė padėti šiauriniams kaimynams“, – ceremonijoje sakė Xi Jinpingas.

Kinijos lyderis padovanojo trijų imperatoriaus Jizongo laiškų sūnui, parašytų devintojo amžiaus septintajame ir aštuntajame dešimtmečiuose, kopijas. Pirmoje žinutėje, kuri datuojama 862 m., Imperatorius sveikina įpėdinį su įžengimu į „šiaurinį sostą“ ir prašo jo visada pasitarti su broliais.

 

Kitame laiške Jizongas sūnų vadina nauju vardu Riuriku, kurį jis priėmė po Novgorodo užėmimo. Paskutinė žinutė buvo išsiųsta 879 m., kurioje imperatorius pasveikino princą su sūnaus Igorio gimimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(97)
(21)
(76)

Komentarai (3)