Rusijoje atrinkta „skrydžio į Marsą“ įgula  (14)

Rusijos Mokslų akademijos Medicininių ir biologinių problemų instituto mokslininkai atrinko 11 savanorių, dalyvausiančių kosminio skrydžio į Marsą imitavimo projekte „Mars-500“, pranešė šios šalies kosminės technikos korporacija „Roskomos“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak jos atstovų, „Mars-500“ eksperimento metu tarptautinė savanorių grupė bus 520 parų izoliuota nuo išorinio pasaulio, stengiantis sudaryti kuo tikroviškesnes kosminio skrydžio į Marsą ir atgal sąlygas. Medicininių ir biologinių problemų instituto specialistai atrinko 11 kandidatų į įgulos narius. Tarp jų – 7 rusai, prancūzas, belgas, italas ir kinas. Dauguma šių vyrų – inžinieriai, tačiau tarp jų yra ir chirurgas, bendrosios praktikos gydytojas, mokslininkas. Kandidatų amžius – nuo 27 iki 44 metų.

„Mars-500“ eksperimento vadovai iš kandidatų atrinks 6 įgulos narius, kurie 520 parų praleis izoliuotame medicininės – techninės paskirties komplekse. Tarp įgulos narių bus 4 rusai, 2 Europos šalių gyventojai (Europos kosmoso agentūros atstovai) ir vienas kinas.

Pranešama, kad „Mars-500“ metu bus atlikti 95 psichologijos, psichofiziologijos, mikrobiologijos ir kitų mokslo šakų eksperimentai. Ankstesni skrydžio į Marsą imitavimo etapai, trukę 14 ir 105 paras, sėkmingai užbaigti iki 2009 m. pabaigos. „Skrydis į Marsą“ Maskvoje prasidės kovo mėnesį. 250 parų iš 520 bus imituojama skrydžio atkarpa Žemė – Marsas, 240 parų – grįžimas į Žemę, o dar 30 parų eksperimento dalyviai praleis „išsilaipinę Marse“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)

Susijusios žymos: