Atgal į SSRS – Rusija atnaujina tikrą ažiotažą Sovietų Sąjungoje sukėlusio dviračio gamybą  (3)

Rusijos gamykla atgaivino vieną populiariausių Sovietų Sąjungos dviračių prekių ženklų, kuris dingęs buvo ištisus dešimtmečius. Naujausias Rusijoje pagamintas produktas pasiekė lentynas, kai Maskva susiduria su Vakarų sankcijomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš pradžių masiškai gaminamas valstybinėje sovietų gamykloje Rusijos Permės mieste, dviratis „Kama“ išpopuliarėjo aštuntajame ir devintajame dešimtmečiuose dėl sulankstomo dizaino ir išskirtinio raudono rėmo, tačiau po Sovietų Sąjungos žlugimo 1991 m., nustotas gaminti.

Dabar Rusijos „Forward“ automobilių gamykla sugrąžina „Kama“ prekės ženklą su nauju modeliu, primenančiu sovietinį analogą.

„Ne visi jį turėjo, bet kiekvieno svajonė jį turėti“, – „Reuters“ sakė „Forward“ komercijos direktorius Aleksejus Bojarišnikovas.

98 rubliai – maždaug pusė vidutinio sovietinio mėnesinio darbo užmokesčio 1980 m. – tiek kainavo „Kama“ dviratis, todėl tai nebuvo pats įperkamiausias dviratis rinkoje, tačiau buvo labai paklausus.

„Tuo metu nebuvo didelio pasirinkimo. Dviračių įvairovė nebuvo didelė“, - sakė jis. „Šis dviratis buvo pats populiariausias ir įdomiausias“.

 

Naujasis modelis kainuos apie 10 000 rublių (133 USD) ir bus pagamintas iš dalių, tiekiamų iš Rusijos ir užsienio, pranešė bendrovė, nors net pagaminti sovietinių laikų dviratį, tokį kaip „Kama“, dėl sankcijų tapo sunkiau.

Nuo tada, kai Rusija beveik prieš metus išsiuntė į Ukrainą dešimtis tūkstančių karių, Vakarų sankcijos ir vėlesnis užsienio kompanijų išvykimas privertė Maskvą nutraukti užsienio importą ir kurti (arba atgaivinti sovietinius) savo prekės ženklus bei prekes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(15)
(2)

Komentarai (3)