„SpaceX“ „numušinėja“ rusiškų bilietų į kosmosą kainą  (10)

Privati JAV kosminių skrydžių bendrovė „SpaceX“ pranešė galėsianti pasiūlyti vietas pilotuojamuose kosminiuose laivuose už mažesnę nei 50 mln. JAV dolerių kainą, pranešė „New Scientist“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Būtent tiek iš NASA už „bilietą į kosmosą“ prašo Rusijos koncernas „Roskosmos“. Viena vieta Rusijos kosminiame laive „Sojuz“ įvertinta 50 mln. dolerių.

„SpaceX“ prezidentė Gwynne Shotwell susitikime su JAV Senato prekybos, mokslo ir transporto komiteto nariais pareiškė, kad į 50 mln. dolerių kainą įeis skrydis į orbitą ir grįžimas atgal. Pasak vieno neįvardyto NASA atstovo, tokia maža skrydžio į kosmosą kaina yra neįmanoma be finansinės valstybės paramos.

Su tuo sutinka ir NASA užsakymu automatinius krovininius kosminius laivus kuriančios bendrovės „Orbital Science“ specialistai – jų teigimu, vieno astronauto skrydžio į kosmosą privačiu kosminiu laivu kaina negali būti mažesnė, nei 300 – 400 mln. dolerių.

Šiemet pasibaigus daugkartinių NASA erdvėlaivių „Space Shuttle“ naudojimui, JAV astronautus į Tarptautinę kosminę stotį turėtų skraidinti privačios kosminės bendrovės. Tai numatyta naujajame NASA biudžeto projekte, paskelbtame vasario 1 d. Iki to laiko, kol JAV nebus sukurti privatūs pilotuojami kosminiai laivai, NASA astronautus į orbitą „vežios“ rusų kosminiai laivai „Sojuz“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)