Ukraina planuoja iš Brazilijos nupirkti šimtus „Guarani“ – keliama viena sąlyga  ()

Brazilijai svarbu išlaikyti neutralumą, todėl nori garantijų, kad šarvuočiai bus naudojami tik humanitariniais tikslais ir nedalyvaus karo veiksmuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos pusė planuoja iš Brazilijos pirkti šarvuočius VBTP-MR „Guarani“, juos ketinama naudoti medicinos reikmėms. Atitinkamas prašymas šalies gynybos ministerijai buvo išsiųstas balandžio 27 dieną per Ukrainos ambasados ​​Brazilijoje karo atašė. Apie tai pranešė Brazilijos portalas „Tecnologia & Defesa“.

Dokumente, skirtame gynybos ministrui Jose Musio Monteiro, pateiktas prašymas leisti Ukrainos Valstybinei ekstremalių situacijų tarnybai (SES) nupirkti iki 450 sanitarinių mašinų „Guarani“.

Stebėtojai teigia, kad pardavimas būtų reikšmingas Brazilijos pusei, nes tai garantuotų sanitarinės „Guarani“ versijos sukūrimą ir leistų išplėsti gamybos liniją, sukuriant daugiau darbo vietų. Kitas privalumas – Ukraina pasiruošusi įsigyti mašiną su nauja Brazilijoje pagaminta vadovavimo ir valdymo sistema, o tai dar labiau padidina Brazilijos gynybos pramonės bazės aktyvumą.

Lėšas šarvuočiams įsigyti skirs Ukrainos sąjungininkai, rašo žurnalistai, tad Brazilija gaus garantijas, kad technika bus naudojama tik humanitariniams tikslams ir karo veiksmuose nedalyvaus. Šis punktas svarbus Brazilijos pusei, o tai liudija ir tai, kad praėjusių metų rugsėjį ji atsisakė eksportuoti į Kijevą ginkluotųjų pajėgų amfibinę šių transporto priemonių versiją.

 

Tuo pačiu metu, pasak „Tecnologia & Defesa“ konsultuotų karinių šaltinių, laiškas dar oficialiai nepasiekė ministro rankų, nepaisant to, kad jis buvo pateiktas daugiau nei prieš dešimt dienų.

Trumpai apie VBTP-MR „Guarani“

VBTP-MR „Guarani“ šarvuočių šeimos pagrindas – šarvuota ratinė važiuoklė (6x6), galinti gabenti įvairius kovinius modulius ir kitą tikslinę įrangą. Korpusas pagamintas iš plieno lakštų, kurie suteikia apsaugą nuo kulkų ir skeveldrų, taip pat mašina turi sustiprintą dugną, apsaugantį nuo sprogimų.

 

„Guarani“ komplektuojamas su „Iveco Cursor 10ENT-C“ dyzeliniu varikliu, kurio galia siekia 285 kW. Ši galia leidžia pasiekti maksimalų greitį iki 110 km/val., o nuvažiuoti iki 600 km.

Pagrindinės šarvuočio važiuoklės ilgis – 6,9 m, plotis – 2,7 m, o aukštis – ne mažesnis kaip 2,4 m, tačiau svoris, priklausomai nuo modifikacijos, siekia 16,7 tonos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(0)
(15)

Komentarai ()