Baltijoje aptikta legendinė „jūros gyvatė“ (Video)  (11)

Baltijos pakrantėje vakarinėje Švedijos dalyje aptikta itin reta šiame regione žuvis - silkių karalius (Regalecus glesne), pranešė šalies dienraštis „Svenska Dagbladet“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Negyvą 3,5 m ilgio žuvį pakrantėje prie savo namų Bohuslane pastebėjo vietinis žvejys Kurtas Erikssonas. Silkių karalius paskutinį kartą Švedijos vandenyse buvo pastebėtas prieš 131 metus, teigiama pranešime. „Pamačiau, kad vandenyje plūduriuoja kažkoks didelis daiktas. Iš pradžių pamaniau, jog tai plastiko gabalas, bet vėliau pastebėjau akį. Pasilenkiau pasižiūrėti ir supratau, kad tai labai keistai atrodanti žuvis“, - pasakojo žvejys žurnalistams.
Specialistai nustatė, kad tai – vadinamasis silkių karalius (Regalecus glesne). Manoma, jog šios iki 11 metrų ilgio ir iki 300kg svorio užaugančios giliavandenės žuvys tapo senovės jūreivių ir žvejų legendų apie jūros gyvates priežastimi.

Silkių karalius laikomas didžiausia pasaulyje kaulėta žuvimi. Jos gyvena visuose pasaulio vandenynuose, paprastai nuo 300 iki 1000 metrų gylyje. Pasak ichtiologų, šios žuvys į paviršių iškyla tik negyvos. Dabar Švedijos specialistai sprendžia, ką daryti su Bohuslane rastu silkių karaliumi.

Šiame vaizdo siužete - prie Katalinos salos Karibuose nufilmuotas silkių karalius.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(3)
(1)
(2)

Komentarai (11)