Širdies ligų riziką labiau padidina dešrelės nei kepsniai  (2)

Tyrimas atskleidė, kad valgant apdorotą mėsą (pavyzdžiui, dešreles), padidėja rizika susirgti širdies ligomis. Panašu, kad raudona mėsa nėra tokia žalinga, praneša BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Harvardo universiteto darbo grupė, išnagrinėjusi tyrimus, kuriuose dalyvavo daugiau nei milijonas žmonių, atrado, kad 50 g apdorotos mėsos per dieną taip pat padidina diabeto riziką.

Tačiau rizika nepadidėja suvalgant netgi dvigubai didesnį kiekį neapdorotos mėsos (jautienos, ėrienos ar kiaulienos). Taip yra nepaisant fakto, kad šių dviejų tipų mėsos sudėtyje yra panašus kiekis riebalų.

Žurnale „Circulation“ publikuotame straipsnyje mokslininkai teigia, kad kadangi mėsoje yra panašus kiekis cholesterolio ir sočiųjų riebalų, šį skirtumą galima paaiškinti tuo, kad į apdorotą mėsą dedama druskos ir konservantų.

Apdorota mėsa yra bet kokia rūkyta, konservuota arba sūdyta mėsa, tai gali būti kumpis, dešrelės, saliamis ir panaši mėsa. Druska kai kuriems žmonėms gali padidinti kraujo spaudimą, o tai pagrindinis veiksnys, sukeliantis širdies ligų riziką.

Bandymai su gyvūnais parodė, kad nitratų konservantai gali sukelti aterosklerozę ir sumažinti gliukozės toleranciją, o tai gali sąlygoti širdies problemas ir diabetą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)