Delfinai renkasi aukštos energetinės vertės žuvis  (0)

Mokslininkai, tyrinėjantys paprastuosius delfinus, paplitusius Atlanto vandenyne, nustatė, kad priešingai nei tikėtasi, delfinai nevalgo visko, kas pasitaiko. Atvirkščiai – jie atidžiai renkasi, kokią žuvį vartoti, atmesdami mažos energetinės vertės žuvų rūšis, praneša BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šaltakraujai vandenyno grobuonys, pavyzdžiui, rykliai, neatlieka tokios atrankos. Jūriniai žinduoliai yra išvystę skirtingas maitinimosi strategijas. Kai kurios orkos (plėšrieji banginiai) maitinasi ruoniais, kuriuose gausu riebalų, tuo metu kiti jų giminaičiai laikosi „dietos“ ir minta žaliaisiais augalais. Bet dauguma mažesnių banginių, ruonių ar jūros liūtų yra įvardijami kaip oportunistiniai vartotojai, kurie neskiria didelio dėmesio mitybos racionui.

Tyrimo metu Rochelle universiteto (Prancūzija) mokslininkai tyrė gausią ir dažnai sutinkamą delfinų rūšį (Delphinus delphis) ir pastebėjo, kad stebimi žinduoliai reguliariai vengdavo žuvies, kurios energetinė vertė buvo mažesnė nei 5 kJ/g. Spėjama, kad delfinų poreikis maitintis energijos prisotinta žuvimi kyla iš energingo jų gyvenimo būdo, greito plaukimo. Tyrimo rezultatų detalės yra publikuojamos leidinyje „Journal of experimental marine biology and ecology“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (0)