Astronautai sutaisė tualetą amerikietiškajame TKS sektoriuje  (3)

Tarptautinėje kosminėje stotyje (TKS) astronautai pataisė Amerikos skyriuje esantį tualetą, kuris buvo sugedęs keturias paras, pranešė JAV Nacionalinė astronautikos agentūra NASA.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NASA tinklalapyje nurodoma, kad modulyje „Tranquility“ esančio tualeto veikimas atstatytas, kai astronautai Douglasas Wheelockas ir Shannonas Walkeris pakeitė sugedusį rusišką siurblį.

Beje, NASA pažymi kad kurį laiką iš buvusio sugedusio tualeto šlapimas bus renkamas į specialias talpas ir nebus leidžiamas į vandens regeneravimo sistemą, kaip buvo iki gedimo.

Anksčiau skelbta, kad liepos 6 dieną TKS Amerikos skyriuje sugedo tualetas, kurį sukūrė Rusijos kosmoso korporacija „Energija“ ir nupirko NASA už 19 mln. dolerių. Astronautams teko naudotis rusų modulyje „Zvezda“ esančiu tualetu.

Tarptautinėje kosmoso stotyje šiuo metu yra internacionalinė įgula, kurią sudaro Rusijos astronautai Aleksandras Skvorcovas, Michailas Kornijenka ir Fiodoras Jurčichinas, taip pat Amerikos astronautai - Tracy Coldwell-Dyson, Shannonas Walkeris ir Douglasas Wheelockas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: