Filmuojant "Avatar" tęsinį, tuo pat metu bus bandoma laimėti "X Prize" apdovanojimą  (14)

Kino filmų režisierius Džeimsas Kameronas (James Cameron) Australijos projektuotojams pateikė užsakymą sukonstruoti povandeninį laivą, galintį panerti į 11km gylį. Taip jis tikisi suderinti savo pomėgį vandenyno gelmėms ir akivaizdų siekį užsidirbti. Jei jis pasieks Marianų įdubos dugną, jis gali laimėti 10 milijonų dolerių "X Prize" apdovanojimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tuo pat metu režisierius tikisi surinkti vaizdinę medžiagą, kurią jis planuoja panaudoti trimačio (3D) fantastinio filmo "Avatar" tęsiniui kurti. Didžiosios Britanijos portalas "The Daily Mail" šią istoriją paskelbė pirmasis, pareikšdamas, jog povandeninis laivas bus gaminamas iš kompozitinių medžiagų ir bus varomas elektriniais motorais.

10970 metrų gylyje jam teks atlaikyti didžiulį slėgį, tačiau jis ir bus projektuojamas tam, kad galėtų nusileisti į Čelendžerio įdubą (Challenger Deep) - giliausią Marianų įdubos vietą. Tai yra giliausia žinoma vandenynų vieta ir ji buvo tirta vos tris kartus. Tačiau nuo pat 1960 metais įvykdyto žmogaus pilotuojamo nusileidimo batiskafu "Trieste", antrą ir trečią kartą tai buvo pakartota tik naudojant robotizuotus zondus.

Režisieriui toks iššūkis nėra pirmasis. Po vandeniu klajoti jam teko kelis kartus, filmuodamas savo filmus "Titanikas" ("Titanic") ir "Gelmių ateiviai" ("Aliens of the Deep"). Planuojama, jog filmo "Avatar" tęsinio veiksmas vyks fantastiniuose išgalvotos planetos Pandora vandenynuose.

Vėliau šiais metais "X Prize Foundation" fondo atstovai turėtų oficialiai paskelbti 10 milijonų dolerių laimėtoją, taip pažymint "Trieste" 50-ąsias kelionės į Marianų įdubos dugną metines. Šis prizas bus suteiktas pirmajam privačiai finansuojamam povandeniniam aparatui, kuris atliks du pakartotinius nusileidimus į Čelendžerio įdubą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (14)