Pasiektas „skrydžio į Marsą“ trukmės rekordas (Video)  (4)

Europos kosmoso agentūros atstovai pranešė, kad Maskvoje, Rusijos biomedicinos problemų institute, vykdomas kosminio skrydžio į Marsą imitavimo eksperimentas „Mars500“ pasiekė naują trukmės rekordą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šeši specialioje patalpoje nuo išorinio pasaulio izoliuoti eksperimento dalyviai – trys rusai, kinas, italas ir prancūzas – čia prabuvo jau daugiau nei 105 dienas, teigiama pranešime.

Eksperimentas skirtas tiksliai atkartoti misijos į Marsą trukmę: 250 dienų truks skrydis iki planetos, 30 dienų bus praleista nusileidus ant jo paviršiaus ir 240 dienų užtruks grįžimas atgal į Žemę. Iš viso – 520 dienų. Šio tyrimo metu siekiama ištirti, kaip astronautų psichiką gali paveikti ilgalaikė izoliacija, patiriami stresai ir būtinybė sugyventi su kitais įgulos nariais.

Ankstesniame skrydžio į Marso imitavimo eksperimente „Mars105“ jo dalyviai išbuvo uždaryti 105 paras. Pasak jų, didžiausi psichologiniai sunkumai prasideda įpusėjus „skrydžiui“, o lengviausia buvo pirmosiomis ir paskutiniosiomis eksperimento savaitėmis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)