D. Britanija ribos imigraciją, tačiau su išimtimis  (0)

Į Didžiąją Britaniją iš Europos Sąjungai nepriklausančių šalių atvykstančių imigrantų skaičius bus sumažintas iki 21 700 žmonių per metus, tačiau ketinama taikyti išimtis, antradienį pranešė Britanijos vidaus reikalų sekretorė Teresa Mei (Theresa May), kuria remiasi naujienų kanalas „Sky News“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sekretorė antradienį paskelbė apie oficialiai įvedamą apribojimą, bet pažymėjo, kad verslo bendruomenei prašant kompanijoms bus leidžiama užsienyje dirbančius darbuotojus perkelti į Didžiąją Britaniją.

Anot T. Mei, „pirmajam sluoksniui“ priklausančių itin kvalifikuotų žmonių, siekiančių dirbti Britanijoje, skaičius bus sumažintas nuo 13 000 iki 1000.

„Antrajam sluoksniui“ priklausančių žmonių, kurie jau yra sulaukę pasiūlymo dirbti Britanijoje, skaičius bus padidinta 7000.

Britanijos vidaus reikalų sekretorė pažymėjo, kad ankstesnė tvarka, kuria siekta į Britaniją pritraukti protingiausius ir geriausius, neveikė. T. Mei teigimu, „mažiausiai 30 proc. pirmojo sluoksnio imigrantų dirba žemos kvalifikacijos reikalaujantį darbą: prekybos centruose, taksistais arba apsaugininkais.

Apskritai, skaičius žmonių, kuriems bus leidžiama atvykti ir dirbti Britanijoje, sumažės nuo maždaug 196 tūkst. Taip bus bandoma spręsti didėjančios imigracijos sukeliamas problemas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Londono žinios
Londono žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)