NASA prarado ryšį su nanopalydovu  (14)

Jungtinių Valstijų Nacionalinė kosmoso ir aeronautikos agentūra (NASA) prarado ryšį su neseniai paleistu nanopalydovu „NanoSail-D“, turinčiu saulės burę. Kaip praneša portalas „ScienceNOW“, specialistai negali paaiškinti, kas nutiko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Agentūros duomenimis, nanopalydovas „NanoSail-D“ buvo „iššautas“ gruodžio 6 dieną iš lapkričio mėnesį į orbitą iškelto NASA mikropalydovo FASTSAT (Fast, Affordable, Science and Technology Satellite) krovinių skyriaus. Gruodžio 9 d. „NanoSail-D“ turėjo perduoti į Žemę signalą apie tai, kad išsleidė burę. Tačiau pranešimas negautas iki šiol.

NASA specialistai nagrinėja tris galimas įvykio versijas. Pirmoji versija: „NanoSail-D“ akumuliatoriaus talpa buvo nepakankama darbui orbitoje ypač žemoje temperatūroje. Antroji versija: aparatas nebuvo išmestas į orbitą, nežiūrint į tai, kad buvo gautas pranešimas apie išmetimą. Trečioji versija: „NanoSail-D“ nesugebėjo išskleisti burės.

„NanoSail-D“ – tai nebrangių palydovų, kurias, teoriškai, galėtų naudoti kosmoso agentūros, prototipas. Nanopalydovo dydis lygintinas su kepalu duonos, o jo saulės burės plotas yra apie dešimt kvadratinių metrų. Nanopalydovą iškėlęs mikropalydovas FASTSAT neša dar penkis įrenginius, kurie kol kas dirba be sutrikimų.

Jeigu „NanoSail-D“ išmetimas visgi buvo sėkmingas, tai aparatas taps pirmuoju palydovu, kurį NASA paleido į orbitą iš kito palydovo. Manoma, kad ateityje tokia nedidelių aparatų iškėlimo į kosmosą technologija

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Elektronika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)

Susijusios žymos: