Aštuonmečiai britai parašė mokslinį straipsnį apie bites  (2)

Aštuonių-dešimties metų mokiniai iš vienos Didžiosios Britanijos mokyklos išspausdino mokslinį straipsnį apie bites leidinyje „Biology Letter“, praneša livescience.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jaunieji tyrėjai išsiaiškino, kad bitės pagal spalvas atskiria, kurios gėlės turi nektaro, o kurios – ne. Atradimas nepadarė perversmo, visgi mokiniai rėmėsi rimtais metodais, teigė Londono universiteto mokslininkas Beau Lottas, padėjęs jiems atlikti projektą.

Straipsnis ir filmuota medžiaga patalpinti internete. Straipsnyje yra piešinys spalvotu pieštuku ir mokinių padėka vietos barui, kad pavaišino koka kola, kol jie rašė rankraštį.

Veikiausiai tai vienintelis emocionaliai parašytas mokslinis darbas. „Įdėjome talpą su bitėmis į mokyklos šaldytuvą (ir iškepėme bičių pyragą; „šypsenėlė“)“, – pasakojo mokiniai, kaip nuramino bites, kad galėtų patepti jas dažais.

Pagrindinis projekto tikslas – sudominti vaikus mokslu. Projekto iniciatorių sumanymas buvo sėkmingas, mokiniai parašė, kad „mokslas – jėga, kadangi imiesi to, ko dar niekas nėra daręs“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)