„Ka-Sat net“ palydovas paleistas į orbitą  (1)

Antrasis Europos palydovas, skirtas tiekti televizijos ir interneto ryšį, sėkmingai paleistas. Šešias tonas sveriantis „Ka-Sat“ palydovas į kosmosą išgabentas „Proton“ raketa iš Kazachstane esančio Baikonūro kosmodromo, 3 valandos 51 minutės ryto, vietos laiku. Skrydis truko 9 valandas ir 12 minučių. „Eutelsat“ kompanijos valdomas palydovas padės aptarnauti dešimtis milijonų Europos gyventojų ir pasieks tuos namus, kurių nepasiekia įprastinis sausumos ryšys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ka-Sat“ palydovas skries prieš mėnesį paleisto palydovo „Hylas-1“ orbita. Savo duomenimis ir pajėgumu, „Ka-Sat“ yra gerokai pranašesnis už „Hylas-1“. Abiejų kompanijų atstovai mano, kad šie palydovai leis jiems pasiekti didesnį klientų kiekį.

Eutelsat“ vadovas Michelis de Rosenas sako: „Europoje yra daugiau nei 30 milijonų namų, kurių nepasiekia įprastinis antžeminis ryšys. Šie žmonės gyvena kaimuose, kalnuose arba mažuose miestuose. „Ka-Sat“, be abejonės, jiems pagelbės.“

Paryžiuje įsikūrusi “Eutelsat” yra viena iš trijų didžiausių pasaulio fiksuoto palydovinio ryšio kompanijų, kuri transliuoja tūkstančius televizijos kanalų. Kompanija taip pat yra pradėjusi tiekti interneto paslaugas.

„Ka-Sat“ palydovas šiuo metu yra 36 tūkst. km atstumu pakilęs virš ekvatoriaus, devynis laipsnius į rytus. Palydovo technologinę dalį sukūrė Didžiosios Britanijos specialistai. Palydovas prieš išgabenimą į paleidimo aikštelę Baikonūre, buvo sėkmingai išbandytas Tulūzoje, Prancūzijoje.

„Ka-Sat“ palydovo pralaidumas – 70 Gbps. Palydovo siunčiamus signalus gaudys 82 palydovinės antenos, išsidėsčiusios nuo Šiaurės Afrikos iki pietinės Skandinavijos dalies. Palydovo siunčiamas signalas taip pat apims nedidelę Artimųjų Rytų dalį.

„Eutelsat“ naujojo palydovo signalo pardavimui pasirašė sutartis su 70 distributorių įvairiausiose Europos šalyse. M. de Rosenas sako: „Dažniausiai palydovui po paleidimo prireikia apie poros savaičių, kad jis pradėtų pilnai funkcionuoti. „Ka-Sat“ atveju mums prireiks kelių mėnesių, todėl palydovas pilnai funkcionuoti pradės antrajame 2011 m. ketvirtyje.“

Šis paleidimas buvo stebimas kosmoso entuziastų iš viso pasaulio, nes ankstesnis rusų raketos „Proton“ bandymas išgabenti tris „Glonass“ palydovus baigėsi jų nuskandinimu Ramiajame Vandenyne. Po incidento „Proton“ raketa buvo modernizuota. Ši „Proton“ misija buvo aštuntoji 2010 m. ir paskutinė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)