Kinija 2013 m. planuoja paleisti į Marsą savo kosminį zondą  (0)

Kinijos kosminės programos atstovai atskleidė artimiausios ateities planus tiriant kosminę erdvę, pranešė Kinijos valstybinė naujienų agentūra „Xinxua".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos Kosminių technologijų akademijos tolimojo kosmoso tyrimų programos vadovas Ye Peijianas naujienų agentūrai sakė, kad 2013 metais planuojama paleisti į Marsą kinų sukurtą kosminį aparatą. Jis ir jį gabensianti raketa nešėja bus pagaminti Kinijoje. Šis kosminis zondas bus skirtas Marso paviršiaus tyrimams, sakoma pranešime.

Pasak mokslininko, būsimasis Marso kosminis zondas bus kuriamas atnaujinus ir patobulinus Kinijos paleistus Mėnulio palydovus „Chang'e 1" ir „Chang'e 2". Šį kosminį aparatą planuojama paleisti 2013 m. lapkritį, kai atstumas nuo Žemės iki Marso bus pats mažiausias. Jei to nepavyktų padaryti, skrydis į Marsą būtų nukeltas iki 2016 metų. Sėkmės atveju 2017-aisiais Kinija į Marsą skraidintų „Chang'e 5“ ir „Chang'e 6".

Beje, kad Kinija rimtai ruošiasi šturmuoti Marsą, liudija ir tai, jog Rusijoje vykdomame beprecedentės trukmėsmoksliniame eksperimente „Mars 500“ vienas iš imituojamoskelionės į Marsą narių yra kinas Vangas Juanas (Wang Yuan.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)