Paaiškėjo, kur bus eksponuojami erdvėlaiviai  (0)

Antradienį NASA būstinėje oficialiai pranešta, kur iškeliaus daugkartiniai erdvėlaiviai „Endeavour“, „Atlantis“ ir „Discovery“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasibaigus daugkartinių erdvėlaivių programai, įvairūs šalies muziejai išreiškė pageidavimą juos eksponuoti, praneša Lietuvos radijas.

Iš viso NASA naudojo šešis daugkartinius erdvėlaivius. Pirmasis, „Enterprise“, buvo skirtas bandymams ir į kosmosą neskrido. Jis bus siunčiamas į Niujorką ir demonstruojamas ant JAV lėktuvnešio, prišvartuoto Manhetene, „USS Intrepid“ Jūrų, oro ir kosmoso muziejuje. Du kiti – „Challenger“ ir „Columbia“, susprogo – vienas kildamas, kitas – leisdamasis. Liko trys: „Atlantis“, „Endeavour“ ir „Discovery“.

Nuspręsta, kad erdvėlaivis „ Endeavour“ vyks į pietų Kaliforniją, kur jis ir gimė. Jis bus eksponuojamas Los Andžele, Kalifornijos mokslų centre. Kosminių erdvėlaivių programa buvo labai naudinga Kalifornijos ekonomikai. Visi jie buvo statomi Palmdale mieste, bendrovės „Rockwell International“ gamykloje. „Endeavour“ paskutinįsyk į kosmosą pakils balandžio 29 dieną.

Kosminis laivas „Discovery“ bus eksponuojamas Vašingtono prieigose esančiame Smithsonian nacionaliniame oro ir kosmoso muziejuje, vietoje ten šiuo metu esančio „Enterprise“, kuris bus pervežtas į Niujorką, o „Atlantis“ teks Floridoje esančiam Kennedy kosmoso centrui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
Autoriai: Darius Udrys
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)