Aeronautikos kompanija „Lockheed Martin“ perka pirmąjį „D-Wave“ kvantinį kompiuterį  (0)

Dažnas pripažins, jog vien pati kvantinio kompiuterio samprata priverčia smegenis „suktis“ greičiau nei įprasta, o technologija yra tokiame lygyje, jog ją tiriantys mokslininkai vis dar nėra įsitikinę, jog tai yra geriausias būdas kvantiniam kompiuteriui sukonstruoti. Nepaisant to, pirmojo komercinio kvantinio kompiuterio autorė „D-Wave Systems Inc.“ ką tik pardavė vieną „D-Wave One“ sistemą. O pardavė tai ne bet kam.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sistemos pirkėjas – JAV aeronautikos kompanija „Lockheed Martin“. Kartu tarp kompanijų sudaryta ilgalaikė sutartis, pagal kurią „D-Wave Systems Inc.“ įsipareigojo užtikrinti normalų šio įrenginio darbą.

Pirmasis komercinis kompiuteris rinkoje pasirodė visai neseniai. Jo kūrėjai teigia, jog sistema yra aukštos specializacijos ir tinka tik tam tikro tipo optimizavimo uždaviniams spręsti. Jose atliekamų skaičiavimų sparta yra didesnė, kadangi operuojama ne įprastiniais dvi reikšmes galinčiais turėti bitais, o kubitais (angl. qubit), kurie loginę informaciją gali koduoti kvantinėmis būsenomis ir kurie yra tarsi daugiamačiai įprastinių bitų analogai.

Esminis privalumas yra tai, jog kubitas vienu metu gali būti keliose būsenose. Taigi kvantiniai kompiuteriai teoriškai gali tuo pačiu metu nagrinėti kelis įmanomus to paties uždavinio sprendinius. Prognozuojama, jog šią technologiją patobulinus, kvantinės sistemos dabartinius kompiuterius savo sparta lenks tūkstančius kartų.

„D-Wave“ pasiekimus kvantinės kompiuterijos srityje ilgai kritikavo kiti šios srities specialistai ir mokslininkai. Tačiau panašu, jog „Lockheed“ šiame gaminyje įžvelgia potencialą. Kol kas nežinoma, kokiu tikslu pirkėjas žada naudoti savo pirkinį, tačiau „D-Wave“ užtikrino, jog kvantinis kompiuteris spręs „didžiausią iššūkį keliančias skaičiavimų problemas“. Bet kuriuo atveju, bus įdomu stebėti tolesnę įvykių raidą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)