50 proc. anglų yra genetiniai vokiečiai, atskleidė tyrimas  (19)

Maždaug pusė dabartinių anglų turi vokiško kraujo, nustatė genetinius tyrimus atlikę D. Britanijos mokslininkai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po to, kai 410 mūsų eros metais iš britų salų pasitraukė romėnai, jų vietą užėmė iš šiaurės Europos įsiveržusios gentys, rašo „Dailymail.co.uk“. Bendradarbiaudami su archeologais, Londono universitetinio koledžo genetikai tyrė, kaip Anglijos gyventojams genetine prasme atsiliepė maišymasis su šiaurės europiečiais.

Britų mokslininkai tyrė Y chromosomos segmento, kurį turi beveik visi Danijos ir šiaurės Vokietijos vyrai, paplitimą. Rezultatai atskleidė, kad šis segmentas yra stebėtinai paplitęs Anglijoje, sakoma pranešime. Mėginių, paimtų iš senosiose anglosaksų kapinėse palaidotų palaikų dantų emalio ir kaulų, genetiniai tyrimai patvirtino šias išvadas.

Vokiečių archeologas Heinrichas Haerke mano, kad invazijos į Britų salas laikotarpiu per Šiaurės jūrą galėjo persikelti iki 200 000 plėšikavusių, prievartavusių ir galų gale čia įsikūrusių „emigrantų“. Vietinės keltų gentys, per taikos su romėnais laikotarpį praradusios karingumą, negalėjo atlaikyti tokios veržlios invazijos iš šiaurės Europos, sakoma pranešime.

Senosiose anglosaksų kapavietėse aptinkama papuošalų ir keramikos dirbinių, labai panašių į rastus kapuose palei Elbės upę šiaurės Vokietijoje. Pasak archeologų, esama įrodymų, kad net trys persikėlusiųjų į Britų salas germanų genčių kartos palaikė ryšius su žemyninėje Europoje likusiais giminaičiais.

Šio tyrimo rezultatai buvo gana džiugiai sutikti Vokietijoje, rašo „Dailymail.co.uk“. „Nėra jokios prasmės tai neigti. Akivaizdu, kad labiausiai vokiečių nemėgstanti tauta turi bendras su jais šaknis. Visa eilė tyrimų patvirtina artimą vokiečių ir anglų ryšį“, – pranešė Vokietijos žurnalas „Der Spiegel“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(1)
(0)
(0)

Komentarai (19)