Liepos 1-ąją dieną įvyko niekieno nepastebėtas Saulės užtemimas  (7)

Mokslininkų teigimu vakar vyko dalinis Saulės užtemimas. Tačiau šio užtemimo Žemėje nematė nė vienas žmogus, rašo livescience.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip yra dėl to, kad užtemimas buvo matomas tik D raidės formos regione netoli Antarktidos, į pietus nuo Afrikos. Bet netgi mokslininkai, kurie liko žiemoti Antarktidoje arčiausiai užtemimo tako, tikriausiai nepastebėjo nieko neįprasto, nes Antarktidos žiemos metu Saulė nepakyla aukščiau horizonto.

Taigi, teks tikėti NASA garbės žodžiu. 10:38 Lietuvos laiku Mėnulis praslinko tarp Saulės ir Žemės bei uždengė 9,7 proc. jos paviršiaus (skaičiuojama stebint iš Žemės).

Nematomas užtemimas yra trečiasis iš keturių dalinių Saulės užtemimų šiais metais. Pirmasis dangaus stebėtojus Europoje stebino sausio 4 dieną, antrasis buvo matomas tik šiauriausiose Sibiro, Kanados, Kinijos ir Skandinavijos platumose.

Paskutinis dalinis Saulės užtemimas vyks lapkričio 25 dieną. Šis užtemimas bus matomas tik pietų pusrutulyje – Antarktidoje, pietinėje Pietų Afrikos respublikos dalyje, didžiojoje Naujosios Zelandijos ir Tasmanijos dalyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: