Vengrijoje įvedamas „mėsainių mokestis“  (48)

Vengrijoje sveikatai nenaudingi maisto produktai ateityje bus apmokestinti vadinamuoju „mėsainių mokesčiu“, praneša agentūra AFP.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didele balsų dauguma šalies parlamentas Budapešte pritarė mokesčio padidinimui tiems maisto produktams, kuriuose yra daug cukraus, druskos, kofeino ar angliavandenių. Nuo rugsėjo vartotojai už litrą kolos, pavyzdžiui, mokės penkiais forintais (dviem euro centais) daugiau, už litrą vadinamųjų energetinių gėrimų – 250 forintų (93 euro centais) daugiau. Pyragaičiai ir keksai kainuos 100-200 forintų brangiau.

„Tyrimai parodė, kad pastaraisiais metais Vengrijoje padaugėjo ligų, susijusių su perdėtu riebalų ir druskos vartojimu“, – sakė ūkio ministras Giorgis Matolšis (Gyorgy Matolcsy). Manoma, kad nauji mokesčiai ne tik atpratins vartotojus nuo nesveikų maisto produktų, bet ir papildys valstybės kasą.

Prieš keletą dienų informavome, jog panašūs planai apmokestinti sveikatai nenaudingus maisto produktus ir gėrimus puoselėjami ir Lietuvoje. Nacionalinės sveikatos tarybos įsitikinimu, formuoti sveikos mitybos įpročius gyventojams padėtų ne klaidinančios reklamos, bet sveikatai žalingo maisto – pirmiausiai saldumynų – apmokestinimas papildomais mokesčiais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (48)