Kinijoje svarstoma atšaukti draudimą turėti daugiau nei vieną vaiką  (10)

Turtingiausios ir labiausiai apgyvendintos Kinijos Guangdongo provincijos valdžia svarsto galimybę atšauti draudimą turėti daugiau negu vieną vaiką. Toks įstatymas Kinijoje galioja jau 30 metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Britų laikraštis „The Daily Mail“ rašo, kad Guangdongo provincijos pareigūnams nerimą ėmė kelti populiacijos senėjimas. Jie teigia, kad greitai nepakaks jaunų žmonių, kurie išlaikytų senukus.

„Populiacijos augimas vis dar išlieka problema, tai yra didelė kliūtis mūsų socialiniam ir ekonominiam augimui. Tačiau neteks ilgai laukti, kol senėjimas taip pat taps problema. Tikiu, kad šalies valdžia gali panaikinti draudimą kai kuriose provincijose ar miestuose“, – sakė Guangdongo populiacijos klausimus kuruojantis Zhang Fengas.

Anot jo, provincija šiuo metu laukia centrinės valdžios atsakymo. Koks jis bus, Z. Fengas svarstyti nenorėjo. Jis pridūrė, kad vaikų auginimas Kinijoje – brangus malonumas, todėl neverta baimintis, kad po draudimo panaikinimo šeimos ims gimdyti daugybę vaikų.

Kinijos populiacija šiuo metu siekia 1,34 mlrd. gyventojų. Valdžios bandymas ją pažaboti įstatymu davė vaisių, tačiau manoma, kad po maždaug 20 metų Kinija pradės senti.

Vieno vaiko politikos kritikai teigia, kad įstatymo priimti apskritai nereikėjo, nes Kinijos populiacijos augimas tuo metu, kai jis buvo priimtas, jau ir taip buvo sustojęs. Jie atkreipia dėmesį, kad įstatymas išbalansavo lyčių pusiausvyrą, nes daugybė šeimų nusprendė gimdyti tik berniukus. Todėl dabar milijonai jaunų kinų yra pasmerkti nerasti žmonų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)