Šiaulių pakraštyje siautęs tornadas plėšė stogus ir traukė aukštos įtampos laidus (Video)  (11)

Trečiadienį Šiaulių apskrityje siautęs viesulas rovė ne tik elektros linijas ir techniką, bet ir medžius miške bei paminklus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD), Radviliškio rajone viesulas siautėjo Aukštelkų seniūnijoje. Kalnelių, Gražionių, Kaulinių ir Žiūronų kaimuose nuplėšti dviejų gyvenamųjų ir šešių ūkinių pastatų stogai, o Alksnupių kaime išversta apie 10 ha miško.

Taip pat išvartyti paminklai vietos kapinėse, nuplėšti keturi gyvenamųjų namų stogai. Čia ypač nukentėjo vietos ūkininkas, kuris dėl apgadintų pastatų ir žemės ūkio technikos patyrė apie 100 tūkst. litų nuostolių.

Duomenų apie aukas ar sužeistus žmones viesulo nusiaubtose vietovėse nėra, o informacija apie padarytus nuostolius dar tikslinama, skelbia PAGD.

Šiaulių rajono Ginkūnų seniūnijoje viesulas nutraukė aukštos įtampos elektros linijos laidus, dėl to laikinai buvo sutrikęs elektros tiekimas tūkstančiams vartotojų.

Tornadas smarkiai nusiaubė Ginkūnų žemės ūkio bendrovės pastatus: dvi daržines, karvidę, garažus ir juose buvusią žemės ūkio techniką, kitus gamybinius pastatus. Apgadinti ir bendrovės „Egmila“ gamybiniai pastatai.

Smarkiai nukentėjo ir Ginkūnų gyvenvietė bei jos gyventojų sodybos: nuplėšti dviejų daugiabučių ir septynių privačių namų stogai, nuverstos kelios daržinės ir šiltnamiai, apgadinta keletas lengvųjų automobilių, išversta keliolika medžių.

Stiprus vėjas siautėjo ir kitose Lietuvos vietose – Joniškio, Kėdainių, Mažeikių, Molėtų rajonuose jis taip pat plėšė stogus, ant kelio nuvertė medžių, kuriuos šalino ugniagesiai gelbėtojai.

Tornado šėlsmą Šiauliuose pavyko užfiksuoti ir kitiems miesto ir jo apylinkių gyventojams:

Vaizdo siužetas:

Vaizdo siužetas:

Vaizdo siužetas:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (11)

Susijusios žymos: