Po akto išalkusios juodosios našlės suėda savo partnerį (Video)  (0)

Naujausi tyrimai parodė, kad liaudyje juodųjų našlių pavadinimu žinomos vorų rūšies Latrodectus hesperus patinėliai poravimuisi dažniausiai yra linkę apdairiai rinktis ką tik pasimaitinusias partneres. Tokiu būdų jie padidina savo tikimybę išlikti gyvi, mat, žinia, juodosios našlės iškart po akto vos pajutusios alkį suėda partnerį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai teigia, jog kelis kartus mažesni patinėliai specialiai ieško kuo didesnių patelių išsipūtusiu pilvu. „Amerikinių juodųjų našlių (Latrodectus hesperus) patinėliai iš chemikalų, esančių ant patelės tinklo, sugeba nustatyti, ar ji soti“, – sako tyrinėtoja E. Hebets iš Nebraskos universiteto. Bandymo metu vorai buvo patalpinti į kelių sekcijų narvą. Būdami smulkaus kūno sudėjimo, patinėliai galėjo laisvai po jas klaidžioti, tuo tarpu stambesnės patelės iš savo sekcijos ištrūkti negalėjo. Vėliau patelės buvo perkeltos ant svetimų tinklų. Net ir surezgus mišrius voratinklius iš skirtingų juodųjų našlių siūlų, patinėliai visada rinkdavosi sočias ir dideles pateles. Mokslininkų manymu, toks elgesys patinėliams padeda ne tik išlikti gyviems, bet ir sėkmingiau pratęsti giminę – didelė ir soti patelė gali padėti gerokai daugiau kiaušinėlių.

Juodosios našlės garsėja nepaprastu agresyvumu ir kanibalizmu. Ankstesni tyrinėjimai atskleidė, kad išalkusios juodosios našlių patelės gali susigrumti viena su kita, o pralaimėjusi vėliau tampa maistu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai (0)