Antsvorio turintiems žmonėms nebūtina lieknėti  (13)

Ekspertai nustatė – žmogaus gyvenimo trukmė nepriklauso nuo jo svorio. Mokslininkai išsiaiškino, kad žmonės, turintys antsvorio, tačiau esantys geros formos ir besijaučiantys gerai, gyvena taip pat ilgai kiek ir tie, kurių svoris – idealus, skelbia „The Independent“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Be to, tie, kuri turi papildomų kilogramų, mažiau rizikuoja susirgti širdies ligomis.

Toronto Jorko universiteto mokslų daktarės Jennifer Kuk vadovaujama ekspertų grupė 16 metų tyrė 6 tūkst. viršsvorio turinčių geros formos amerikiečių. Jų mirtingumo rezultatai buvo sulyginti su analogiškais antsvorio neturinčių amerikiečių duomenimis. Tyrimo rezultatai skelbiami žurnale „Applied Physiology, Nutrition And Metabolism“.

Pasakoja mokslų daktarė J. Kuk: „Mūsų darbe kalbama apie tai, kad tikrai ne visiems papildomų kilogramų turintiems žmonėms reikia jų atsikratyti. Be to, bandymas sulieknėti gali būti žymiai pavojingesnis nei nežymus antsvoris. Tačiau bet kokiu atveju žmogus privalo sveikai gyventi, tinkamai maitintis, judėti“.

Tyrimo metu taip pat paaiškėjo, kad sveiki, tačiau antsvorio turintys žmonės, jau vaikystėje buvo sunkesni už savo bendraamžius, tačiau mylėjo save ir nesikankino dėl papildomų kilogramų ateityje.

Tokie žmonės linkę sveikiau gyventi, vertina fizinį aktyvumą, o maistui renkasi naudingus produktus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (13)