Apsigimę žudikai (Video)  (3)

Kleira Spotisvud (Cleir Spottiswood) iš Kembridžo universiteto užfiksavo, kaip aršiai ką tik išsiritę plonosnapio medpaukščio jaunikliai puola žmogaus pirštą, pagalvojęs, jog tai tame pačiame lizde esantis kitas paukščiukas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šie tropiniai paukšteliai elgiasi kaip gegutės. Patelė deda kiaušinius svetimuose lizduose palikdami visą sunkų perėjimo maitinimo darbą kitiems paukščiams.

Kai medpaukščio patelė deda kiaušinius, ji dar ir snapu praduria jau lizde esančius kiaušinius, taip padidindama būsimo savo palikuonio išlikimo galimybes.

Jei bent vienas kiaušinis lieka nesugadintas, darbo imasi ką tik išsiritęs medpaukčio jauniklis, kurio snapas galas apginkluotas aštriais spygliais – nieko nelaukęs jis puola kitus jauniklius ir stengiasi juos sužeisti – nuo sužalojimų paprastai tokie jaunikliai mirtinai nukraujuoja.

Tai ne vienintelė šių paukščių įdomi savybė. Kartais jie dar vadinami „medaus rodytojais“. Mat kai užauga, šie smulkūs paukštukai mėgsta pasimėgauti medumi. Nors jų oda stora ir apsaugo nuo bičių įgėlimo, tačiau patiems praardyti bičių lizdą būtų sudėtinga. Tad jie sugalvojo daug geresnį būdą pasmaguriauti.

Aptikę bičių koloniją, apie tai triukšmingai įspėja sutiktą žmogų ar bitėdį barsuką ir atveda prie savo radinio. Kai šie išdrasko lizdą, paukštis nutupia lesti likučių, kurių visada lieka pakankamai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(2)
(1)
(1)

Komentarai (3)