Tailando sostinę raginama perkelti į kitą vietą (Video)  (3)

Dėl Bankoką siaubiančių potvynių Tailando politikai ragina perkelti sostinę į kitą vietą. Apie tai praneša agentūra AFP.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo pareiškime parlamentui 20 valdančiosios partijos „Pue Thai“ atstovų pareikalavo „sudaryti komisiją, kuri apsvarstytų sostinės perkėlimo arba antrosios sostinės galimybę“. Politikai argumentuoja, kad tokių problemų, kaip dabartiniai potvyniai, Bankoke gali daugėti. Remiantis Pasaulio banko, Azijos plėtros banko ir Japonijos tarptautinio bendradarbiavimo banko tyrimu, žemė Bankoke nuo aštuntojo dešimtmečio pabaigos kasmet smukteldavo 10 cm. Kartu ataskaitoje teigiama, kad pastaruoju metu, kai buvo imtasi tam tikrų priemonių gruntiniam vandeniui apsaugoti, šis procesas sulėtėjo iki centimetro per metus. Vis dėlto kiti ekspertai šį vertinimą laiko pernelyg optimistišku.

Tik didžiuliais kaštais vyriausybei iki šiol pavyko apsaugoti nuo potvynių Bankoko centrą. Tačiau kvartalai 12 mln. gyventojų turinčio miesto pakraščiuose jau daug savaičių yra semiami vandens. Čia dažnėja protestai gyventojų, kurie kaltina žinybas jų rajonus aukojant dėl turtingo centro.

Kaip atrodo gyvenimas potvynio apsemtose gatvėse, galite išvysti šiame video:

Priminsime, jog sostinės perkėlimo idėją svarsto ir Japonija

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)