NASA verbuoja naują astronautų kartą (Video)  (6)

NASA išleido reklaminį klipą, siekdama užverbuoti naują kartą astronautų, kurie, jei sutiks palaukti, gali išplėsti kosminių kelionių ribas ir nuskristi į Marsą, rašo „The Telegraph“. Anksčiau JAV kosmoso agentūra astronautų paiešką vykdydavo gana santūriai, o štai naujosios kampanijos vaizdo klipe vilionių – gerokai daugiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mums reikia jūsų, kad padėtumėte suplanuoti tyrinėjimų ateitį, – vaizdo klipe sako NASA administratorius Charlesas Boldenas. – Ateikite į NASA. Užpildykite kandidatų į 2013 m. astronautų klasę paraišką jau dabar. Jūsų kosminės kelionės patirtis prasideda jau dabar.“

Egzistuoja tik vienas kliuvinys: NASA neturi nė vieno savo erdvėlaivio nuo to laiko, kai šių metų pradžioje buvo baigta „Shuttle“ erdvėlaivių eksploatavimo programa. Šiuo metu į kosmosą pakyla tik nedidelė dalis astronautų. Jie rusiškais erdvėlaiviais „Soyuz“ nuskrenda į Tarptautinę kosminę stotį ir ten praleidžia keletą mėnesių.

Po kokių 3–5 metų NASA tikisi finansuoti keliones astronautams, kurie į Tarptautinę kosminę stotį skris JAV pagamintomis komercinėmis raketomis. O galiausiai kosmoso agentūra tikisi nuskraidinti astronautus į asteroidą arba net į Marsą, tačiau šių novatoriškų kelionių teks palaukti daugiau nei dešimt metų.

Nors taikydama naujus darbuotojų paieškos metodus NASA modifikuoja konservatyvią personalo atrankos strategiją, vis dėlto savo reikalavimų ji nemažina. Į pozicijas, už kurias mokama 64 700 –141 700 JAV dolerių (apytikriai 164– 360 tūkst. Lt) per metus, gali pretenduoti tik kandidatai, įgiję bent bakalauro laipsnį (dauguma astronautų turi magistro arba daktaro laipsnį) inžinerijos, biologijos mokslų, fizikos ar matematikos srityje. Jie turi būti amerikiečiai, puikiai mokantys rusų kalbą. Jie turi būti pasiruošę itin tolimoms kelionėms, privalo turėti bazinių fizikos žinių, o gydytojo arba mokytojo diplomas laikomas privalumu.

Galiausiai, kandidatų fizinė sveikata turi būti nepriekaištinga – puiki rega, idealus kraujo spaudimas, o ūgis – nuo 1,5 m iki 1,8 m. Nepaisant griežtų apribojimų, NASA tikisi sulaukti apie 3000 kvalifikuotų kandidatų paraiškų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)