Belaidis "Wi-Fi" ryšys gali sumažinti vyrų vaisingumą  (7)

Mokslininkai nustatė, kad belaidžio interneto „WiFi“ ryšys gali sumažinti vyrų vaisingumą. Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad „WiFi“ skleidžiamos elektromagnetinės bangos gali pažeisti spermos DNR struktūrą ir sumažinti spermatozoidų judrumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokius rezultatus paskelbė tyrimą atlikę Argentinos ir JAV Virdžinijos valstijos mokslininkai, skelbia „Reuters“. Jie paėmė 29 vyrų spermos mėginius ir keturias valandas laikė juos prie kompiuterio su įjungtu „WiFi“ ryšiu. Nustatyta, kad po to net ketvirtadalis spermatozoidų nustojo judėti. Laikant mėginius atokiau nuo kompiuterio nustojo judėti tik 14 proc. spermatozoidų. Maža to, 9 proc. elektromagnetinių bangų veikiamų spermatozoidų DNR struktūra buvo pažeista – triskart daugiau nei normaliomis sąlygomis.

Mokslininkai daro prielaidą, kad „laikant belaidžiu ryšiu prie interneto prijungtą nešiojamąjį kompiuterį gali sumažėti vyrų vaisingumas“. Tačiau priduriama, kad šiai prielaidai pagrįsti reiktų atlikti papildomų tyrimų. Taip pat pažymima, kad prielaida grindžiama tik spermos mėginių tyrimu, o ne realaus gyvenimo faktais. „Tai nėra tikroviška biologija, tai yra visiškai dirbtinė situacija. Tai yra moksliškai įdomu, bet aš nematau jokio biologinio sąryšio“, – teigia JAV Vyrų reprodukcijos ir urologijos bendruomenės prezidentas Robertas Oatesas. Anot jo, nėra jokių įrodymų, kad nešiojamųjų kompiuterių naudojimas gali turėti įtakos pastojimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)