Šiaurės Korėja. Tamsusis Kim Jong Ilo palikimas  (23)

Viena paslaptingiausių pasaulio valstybių yra ir viena tamsiausių. Apie tai byloja naktinės Šiaurės Korėjos vaizdas iš kosmoso.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bene vienintelis šviesus taškelis, bylojantis, jog elektros apšvietimas egzistuoja ir Šiaurės Korėjoje – netoli vakarinės pakrantės kukliai spingsantys sostinės Pchenjano žiburiai. Beveik visur kitur – aklina tamsa, kuri ypač ryškiai kontrastuoja su kone vientisu šviesos kilimu pasidengusia kaimynine Pietų Korėja.

Į šiaurę nuo Šiaurės Korėjos šviečia Kinijos miestų taškeliai. Palydovinės fotografijos apačioje, dešiniau švytinti sala – Kijušu (Kyushu), žemiau driekiasi pietinės Japonijos salos.

Ryški juosta, kertanti Korėjos pusiasalį perpus, žymi demilitarizacijos zoną tarp Šiaurės ir Pietų Korėjos. Pietų Korėjos sostinė Seulas baltai spinduliuoja vakariniame pusiasalio krante. Palyginus jį su Pchenjanu… Atvirai pasakius, nėra ko ir lyginti.

Manoma, jog teritorijos apšviestumas tamsiu paros metu gali būti siejamas su ekonomine gerove. Šiuo aspektu Šiaurės Korėja atrodo absoliučiai nuskurdusi.

Dėl buvusio Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Ilo vykdytos branduolinių ginklų programos, Jungtinių Tautų įvestos sankcijos šalies gyventojus verčia gyventi esant reguliariems elektros energijos tiekimo pertrūkiams arba išvis be elektros energijos. Šaliai katastrofiškai stinga ir maisto. Prasidėjus Arabų Pavasariui, pietų korėjiečiai anapus sienos su šiaurine kaimyne skraidino balionus su skrajutėmis, taip mėgindami Šiaurės Korėjos gyventojus informuoti apie sukilusiųjų prieš diktatorių režimus sėkmę.

Parengė Saulius Žukauskas, sauliuszukauskas01@gmail.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (23)