Trokštantiems infarkto - „Heart Attack Grill“ restoranas (Video)  (12)

„Kaip gyvenimas?“ – „Ačiū, nieko. Laukiam anūkų ir infarkto“. Pakaruokliškas humoras? Panašiai juokauja vienas iš personažų spalvingoje maestro Algimanto Čekuolio knygoje „Vyriški žaidimai“. Bet kaip tada vadinti lankytojų antplūdį, kurio negali atsiginti vienas greito maitinimo restoranas Las Vegase, pavadinimu „Heart Attack Grill“ („Infarkto Grilis“)? Ten sakoma tiesiai šviesiai – maisto restorane yra daug ir jį šlamšti nesveika. Beje, ir klientai čia vadinami pacientais. Tetrūksta tik... šventiko paskutiniajam patepimui?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Restoranas jau buvo aprašytas JAV žiniasklaidos priemonių, čia apsilankė ir daug garsių šalies žmonių: nuo politikų iki popmuzikos žvaigždžių. Kas traukia lankytojus ten, kur maisto porcijos nesveikai didelės, o savininkai tiesiai šviesiai sako, kad nuo tokio maisto tave gali ištikti infarktas?

Vieni teigia, kad lankytojus pritraukia toks atvirumo deklaravimas. Visi žino, kad greitas maistas nėra pats sveikiausias pasirinkimas, bet jį parduodančios viešo maitinimo įstaigos paprastai tai neigia ar bent jau neakcentuoja. Tuo tarpu „Heart Attack Grill“ reklamoje apeliuojama į tai, kad įvairios dietos neduoda rezultatų, tuo tarpu jų siūlomas meniu „garantuoja jums stabilų svorio augimą“.

„Heart Attack Grill“ internetiniame puslapyje galima palikti ir savo nuomonę. Prieš ją rašant, pasirenkama ar jūs „mylite“ riebų maistą ar jo nekenčiate. Visos išsakytos nuomonės atsiranda viešai. Pripažinkime, ne kiekviena įmonė priima ir net skatina neigiamos nuomonės išsakymą apie jos pačios veiklą ir dar publikuoja ją savo puslapyje.

Kiti sako, kad tai – tik dar vienas marketingo metodas, kuomet svarbiausia yra, išprovokuoti klientą pirkti, o ar jam tai sveika ar ne – jau ne pardavėjo reikalas. Restoranas kaltinamas nesveiko gyvenimo būdo propagavimu ir nutukusių ar dėl priklausomybės nuo maisto kenčiančių žmonių išnaudojimu.

Vienaip ar kitaip, restorano egzistavimo ir populiarumo klausimas suponuoja įvairių teorinių pasvarstymų. Visų pirma, JAV yra stipti individualizmo dvasia: didelė visuomenės dalis mano, kad pirmiausia pats žmogus turi pasirūpinti savo gyvenimu. Ne valstybės yra problema, kokį maistą renkasi valgyti žmogus, ar kodėl tiek mažai uždirba darbuotojas. Individualistinė mintis sako, kad jei nepatinka maistas kurį valgai – susirask kitą, taip pat domėkis, ką valgai pats. Na, o jei trūksta pinigų – kelk kvalifikaciją, ieškok naujo darbo, prašyk didesnio atlyginimo, kurk savo verslą ar susirask antrą darbą.

Kitas aspektas – vartojimas. Ne kuri kita šalis, o būtent JAV garsėja kaip pasaulinė vartojimo sostinė. Šioje šalyje visko suvartojama tiek, kiek nesuvartoja likusi pasaulio dalis. Restoranas tarsi įkūnija šią amerikietišką vartojimo maniją – visko kuo daugiau ir dar nebrangiai. Beje, jeigu sveriate daugiau nei 350 svarų (~ 178 kg), tuomet jame galite valgyti nemokamai kiek tik pajėgsite.

Ar jūs susigundytumėte šio restorano pasiūlymais?


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)