Siūloma kurti butelius, kuriuos ištuštinus, bus galima suvalgyti  (8)

Mokslininkams pavyko sukurti valgomą medžiagą, kurios skonis gali būti toks pat, kaip joje esantis gėrimas. Harvardo universiteto ekspertai jau pabandė sukurti valgomas ir skysčių pakuotėms gaminti tinkamas membranas, kuriose buvo supiltos apelsinų, pomidorų sultys bei vynas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kol kas originalaus dydžio butelis iš šios medžiagos dar nebuvo sukurtas, tačiau biomedicinos inžinierius Davidas Edwardsas tikisi, kad greitai tai įgyvendinti pavyks ir jog bus pagamintas pirmasis „veikiantis“ prototipas, rašo internetinis dienraštis „Daily Mail“. Mokslininkas teigia, kad naujoji medžiaga, pavadinta „WikiCells“ gali greitai atsirasti restoranuose.

Naujajai medžiagai gaminti naudojamas specialaus natūraliai suyrančio plastiko ir maisto medžiagų dalelių mišinys. Be abejo, prieš pristatant tokį produktą plataus vartojimo rinkai, jo tinkamumą žmogui dar turės patikrinti įvairių šalių maisto produktų kokybę ir poveikį sveikatai tiriančios organizacijos. Jei tai pavyks, ateityje Davidas Edwardsas svajoja sukurti automatus, kurie leis vartotojams patiems pasigaminti valgomus butelius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)