Raudonplaukiams skauda labiau nei tamsiaplaukiams  (0)

Mokslininkai pradėjo tyrimus, kurių tikslas – išsiaiškinti, ar blyškiaodžiai raudonplaukiai iš tiesų į skausmą reaguoja skirtingai nei kiti žmonės, rašo telegraph.co.uk. Tyrimus tikimasi pabaigti iki rugsėjo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai įsitikinę, kad operacijų metu raudonplaukiams reikia daugiau anestetikų ar didesnių vaistų nuo skausmo dozių.

Southamptono universiteto (Jungtinė Karalystė) mokslininkai dalyvauti tyrime pakvietė vyresnius nei 30 metų savanorius raudonplaukius, kuriems buvo suleista nejautrą sukeliančių vaistų ir tuomet jų šlaunis buvo veikiama elektrošoku. Tuomet buvo lyginama ar jie juto daugiau skausmo nei kontrolinė juodaplaukių ar rudaplaukių žmonių grupė.

Mokslininkai mano, kad tas pats genas, kuris lemia raudoną plaukų spalvą, taip pat yra atsakingas už endorfinų – organizmo natūralių nuskausminamųjų – gamybą.

2002 metais JAV buvo publikuotas mokslinis tyrimas, kurio metu nustatyta, jog raudonplaukėms moterims reikia suleisti 19 % daugiau nuskausminamųjų siekiant to paties poveikio.

Tie patys mokslininkai 2009 metais nustatė, kad raudonplaukiai labiau nerimauja dėl dantų gydymo procedūrų ir dukart dažniau paskirtu laiku neatvyksta pas odontologą. Atskirą tyrimą atlikę Danijos mokslininkai mano, kad raudonplaukiai žmonės labiau jautrūs šalčiui, bet gali valgyti karštesnį maistą.

Louisville universitete (JAV) atliekamo tyrimo vadovas dr. Edwinas Liemas sakė: „Raudonplaukiai jaučia daugiau skausmo iš tam tikro dirgiklio, todėl jiems reikia daugiau nuskausminamųjų pojūčiams nuslopinti. Anesteziologijos mokslas yra menas – nustatyti tikslų anestezijos kiekį, reikalingą siekiant nuslopinti sąmonę, užtikrinti toleranciją skausmui ir atminties blokavimą nesukeliant nepageidaujamų pasekmių – tokių kaip kvėpavimo ar širdies veikos sutrikimai. Akivaizdu, kad priimant šiuos sprendimus raudoni plaukai yra vienas iš svarbių elementų“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)