MIT mokslininkai sukūrė „tobulą“ stiklą  (2)

Portalas VR-Zone papasakojo apie vieną iš naujausių Masačiusetso technologinio instituto (MIT) kūrinį. Pastarosios įstaigos specialistai pristatė stiklą, kurio paviršius padengtas kūgio formos nanospygliais. Tokia naujovė suteikia stiklui unikalių ir, žinoma, labai naudingų savybių: pastarasis tampa „nejautrus“ atspindžiams, o be to, atstumia vandenį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokio stiklo panaudojimo spektras labai platus, o šio išradimo reikšmę sunku pervertinti. Mobilių įrenginių ekranai nustotų varginti vartotojus saulėtą dieną ar esant kitokiam stipriam šviesos šaltiniui, kartu išradingiems vartotojams nereikės bandyti pasukti į šoną nenaudojamą monitorių, kad nebūtų parazitinių atspindžių. Akiniai ir kitokia optika daugiau neužrasos, kadangi netgi labai smulkūs vandens lašeliai pasišalins nuo stiklo paviršiaus, juo labiau, kad ir automobilių lempos visuomet bus švarios.

Ypatingas dėmesys skiriamas saulės baterijų, padengtų tokiu stiklu, efektyvumo didinimui. Kadangi saulės spinduliai daugiau neatsispindės, didesnis jų kiekis pateks į foto elementus. Tačiau tai – perspektyvoje, o šiandien MIT mokslininkai tęsia savo tyrimus, siekdami padidinti „tobulo“ stiklo efektyvumą. Be to, pakeitimai stiklo mikro struktūroje padaro jį trapiu. Atliekami daugkartiniai testai, kadangi prieš pradedant tokio produkto serijinę gamybą, būtina įsitikinti, jog jis tinkamas eksploatavimui realiomis sąlygomis, rašo VR-Zone.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)