Jūros putose paskandinta Škotijos pakrantė (Video)  (0)

Audros, aplankančios pakrančių miestus dažnai užsemia kelius ir namus. Tačiau kartais tokios stichijos baigiasi kur kas įdomiau - štai Škotijos pakrantės miestelis po eilinės praūžusios audros tiesiogine žodžio prasme pabalo, mat jį apklojo jūros puta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėka stipraus vėjo Šiaurės jūros pakrantėje susiformavo putos ir buvo išmestos į krantą. Jos padengė Aberdino mieste esantį esantį žvejų kaimą Footdee. Putos apklojo automobilius, gatves ir namus, vaizdas toks, tarsi būtų praūžusi sniego pūga.

Naujienų tarnybos korespondentas Stevenas Duffas naujienų tarnybai BBC teigė, jog tai unikalus reiškinys. Vietinis gyventojas Lindsay Gordonas teigė gyvenantis Footdee nuo 2000 metų ir audros čia gana dažnos. „Pažvelgiau pro langą ir pamačiau, kad Šiaurės jūra artėja mūsų link. Laimei, tai tik putos“, – sakė jis.

„Jūra veikia kaip skalbimo mašina“, – aiškino Škotijos vandenynų instituto jūrų ekologas ChristopherisToddas. Pasak jo, audros Aberdino apylinkių pakrantėse bangas privertė „daug darbuotis“. Su vandeniu susimaišė daug oro ir organinių medžiagų. „Tikėtina, kad tai yra fitoplanktono ląstelės, jos gamina daug gleivių, kurios ir paskatino susidaryti šias putas“, – aiškino ekologas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)