Mokslininkai „rado“ laimingiausią pasaulio žmogų (Video)  (24)

Budistų vienuolis ir molekulinės genetikos mokslininkas Matthieu`us Ricardas yra laimingiausias pasaulio žmogus, bent jau taip teigia Viskonsino (JAV) universiteto tyrėjai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

66 metų amžiaus prancūzo smegenis pagamina kuria tiek daug gama bangų, siejamų su sąmone, dėmesiu, mokymusi ir atmintimi, kad ko nors panašaus iki šiol neurologams nepavyko užfiksuoti.

Pats vienuolis teigia, kad laimė priklauso nuo meditacijos. Anot jo, meditacija pagerina ir smegenų veiklą, ir žmogaus savijautą apskritai. Panašiai kaip svarmenų kilnojimas padeda užsiauginti raumenis, teigia M. Ricardas. Prancūzas įsitikinęs, kad visi gali būti laimingi – tereikia lavinti smegenis.

Kaip praneša Indijos „Daily News“ ir naujienų agentūra AFP, Viskonsino universiteto mokslininkai M. Ricardo (ir daugelio kitų praktikuojančių meditaciją žmonių) smegenis tyrė prieš keturis metus. Jie teigia, kad didžiulis gama bangų srautas fiksuojamas ne tik pas tuos žmones, kurie jau meditavo 50 tūkst. kartų, tačiau ir pas tuos, kurie tris savaites kiekvieną dieną meditavo bent 20 minučių.

Įdomu, kad prieš pasirenkant budizmo kelią, M. Ricardas priklausė Paryžiaus inteligentų ratui. Jo tėvas – garsus filosofas libertaras Jeanas-Francois Revelis, motina – tapytoja abstrakcionistė Yahne Le Toumelin.

„Tiek daug prancūzų intelektualų užsukdavo į mūsų namus. Čia svečiavosi daugybė Prancūzijos tapytojų, aš domėjausi klasikine muzika, todėl bičiuliaudavausi su daugybe muzikantų. Kartą priešpiečių pas mus atvyko net trys Nobelio premijos laureatai. Tai buvo fantastika… Kai kurie jų buvo nuostabūs, dalis – sudėtingi“, – savo gyvenimą Paryžiuje prisimena M. Ricardas.

1972 metais M. Ricardas Pastero institute apsiginė disertaciją apie ląstelių genetiką. Maždaug tuo metu jis pradėjo atostogų metu keliauti į Indiją. Galiausiai 1986-aisiais jis išvyko į Indiją studijuoti budizmo, tačiau tęsė ir savo mokslinius interesus genetikos srityje.

Vakarietis M. Ricardas, šiuo metu gyvenantis nuošaliame Himalajų regione Upper Dolpa, pamažu tampa vienu iš ryškiausių budizmo religijos mokytojų. Šiuo metu M. Ricardas intensyviai medituoja, dirba mokslinį darbą ir lydi Tibeto dvasinį lyderį Dalai Lamą kai šis vyksta į prancūziškai kalbančias valstybes ar mokslines konferencijas. Pavyzdžiui, jie 2009 metais dalyvavo Pasaulio ekonomikos forume Davose (Šveicarija), kuriame teigė, jog metas godumą keisti į „apsišvietusį altruizmą“.

Visą pelną, gaunamą iš savo knygų, M. Ricardas skiria 110 labdaros projektams. Skaičiuojama, kad jo pinigai padėjo pastatyti mokyklas 21 tūkst. vaikų bei kasmet pagelbsti 100 tūkst. sergančiųjų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai (24)