Vokiečių mokslininkas: Lapkritį įvyksta daugiausiai nelaimių  (4)

Lapkritį įvyksta daugiausia įvairių krizių – nuo savižudybių iki lėktuvų katastrofų, o tam įtaką daro tamsa ir drėgnas oras, teigia vokiečių mokslininkas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiausia tikimybė įvykti didelėms nelaimėms, kaip lėktuvų katastrofos ar bendrovių žlugimas, bei mažiau pastebimoms asmeninėms krizėms – lapkritį. Taip teigia Kylio krizių tyrimo instituto vadovas Frankas Roseliebas, rašo „The Local“.

Jis laikraščiui „Die Welt“ sakė, kad tamsiaisiais metų mėnesiais nusižudo žymiai daugiau žmonių nei vasarą. Gaudamos mažiau šviesos žmogaus smegenys gamina daugiau melatonino hormono, dėl kurio žmonės jaučiasi mieguisti.

Pasak F. Roseliebo, tai reiškia, kad žmonėms būna sunkiau susikaupti, ir jie tampa jautresni. Mokslininkas sakė, kad vasarą, kai žmogui būna sunki diena, jį pralinksmina geriau nusiteikę aplinkiniai, tačiau „žiemą tokios paramos nesulaukiame, nes mums visiems būna prasta diena“.

Vis dėlto ekspertas teigiamai vertino tai, kad visuomenė vis geriau suvokia šią problemą. Pavyzdžiui, Švedijoje, daugelyje biurų įrengiamos specialios dienos šviesos lempos, nes tai padidina darbingumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)