Kada gyvybė Žemėje išmoko regėti?  (1)

Mokslininkai jau seniai bandė išsiaiškinti, kada išsivystė elementari rega. Pagrindinis mokslininkus kamavęs klausimas buvo susijęs su tikslesniu regos atsiradimo laikmečiu. Anot naujausio tyrimo, elementari rega išsiplėtojo prieš 700 milijonų metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bristolio gamtos mokslų mokyklos darbuotojai su kolegomis išsiaiškino, kad pirmieji gyvi organizmai per 11 milijonų metų išgyveno esminius genetinius pokyčius, kurie leido išsivystyti elementariai regai.

Kompiuterinis modeliavimas mokslininkams leido tiksliau atsakyti, kada išsivystė pirmieji regą užtikrinantys baltymai. Vienas iš pirmųjų į šviesą reagavusių organizmų buvo medūza.

Analizė įtraukė beveik visą apie gyvus organizmus turimą informaciją, taip bandant surasti tinklainės baltymo pirmtaką, kuris atsirado maždaug prieš 700 milijonų metų.

„Didžiausias mūsų tyrimo nuopelnas – pirmosios rūšies, turėjusios regą, aptikimas. Tai itin svarbus atradimas, nes dabar galime aiškiau atsakyti į klausimą, kada ir kaip išsivystė gebėjimas matyti šviesą“, – teigė tyrimui vadovavęs mokslininkas Davide‘as Pisanis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)