NASA svarsto galimybę perkelti asteroidą į Mėnulio orbitą  (6)

Astronomai turi netikėtą ir keistai skambantį pasiūlymą: į kosmosą pasiųsti automatiškai valdomą palydovą, kuris galėtų perkelti asteroidą į Mėnulio orbitą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalifornijos technologijų institutas, bendradarbiaudamas su NASA, keliais universitetais ir privačiomis kompanijomis tikrino tokio projekto įvykdomumo galimybę, rašo Phys.org.

Pasak mokslininkų, toks netikėtas asteroido perkėlimas į Mėnulio orbitą tapo įmanomas dėl kelių priežasčių. Pirma, mokslininkai vis dažniau gali aptikti ir sekti asteroidus. Antra, neabejotinai padidėjo palydovo, kuris galėtų nuskristi iki asteroido ir pergabenti jį, sukūrimo galimybė.

Asteroido į Mėnulio orbitą perkėlimas, anot mokslininkų, suteiktų kur kas daugiau galimybių tolimesniems kosmoso tyrinėjimams.

Mokslininkai siūlo lėtai kosmose keliaujančio erdvėlaivio koncepciją. Pasiekus kelionės tikslą, erdvėlaivis galėtų „perimti“ asteroidą ir jį pergabenti į Mėnulio orbitą. Tokia misija truktų nuo dvejų iki šešerių metų, priklausomai nuo asteroido dydžio. Mokslininkų teigimu, asteroido skersmuo galėtų siekti maždaug septynis metrus. Misija kainuotų maždaug 2,6 milijardo JAV dolerių.

Kol kas vienintelė NASA planuojama nepilotuojama misija „Orion“, kurios tikslas astronautų nugabenimas į Mėnulį ar netgi į Marsą. Anot mokslininkų, netgi egzistuoja galimybė, kad minėtas planas su asteroidu galėtų būti įgyvendintas kartu su „Orion“ misija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (6)