JAV mirė gigantizmu susirgusi ir augti nepaliovusi moteris (Video)  (0)

Tanya Angus kentė nuo itin retos ligos, akromegalijos, dar vadinamos gigantizmu. Moteriai buvo 34-eri, ji buvo 2,13 metro ūgio ir svėrė 181 kilogramą, skelbia welt.de.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Moters širdis tiesiog sustojo. Tanya Angus sirgo retos formos gigantizmu ir niekad nesustojo augusi.

„Tanya’os palikimas – tai jos išplatinta žinia apie šią ligą kitiems žmonėms. Mes jos darbą tęsime“, – sakė jos močiutė Tina Valle.

Ligą gydytojai merginai diagnozavo beveik prieš dešimt metų. Itin reta liga JAV serga mažiau nei 20 tūkstančių žmonių.

21-erių T. Angus buvo normali mergina – 1,76 metro ūgio ir svėrė 61 kg. Amerikietė itin mylėjo žirgus, jai patiko šokiai, ji buvo įsimylėjusi. Tačiau gyvenimas netikėtai pasikeitė.

Penki centimetrai

Iš pradžių Tanya pastebėjo itin neįprastą savo galūnių augimą. Jos kojos nebetilpo į batus, o rankos virto kone letenomis. Padidėjo ir pardavėja dirbusios merginos galva.

„Ji staiga tapo penkiais centimetrais aukštesnė“, – televizijai yra pasakojusi jos mama. Niekas negalėjo paaiškinti, kas vyksta.

Merginą apžiūrėję medikai jos galvoje aptiko retą auglį. Jis buvo hipofizės liaukoje. Jos hormonai reguliuoja augimą, veikia kitų endokrininės sistemos liaukų darbą.

Per 13 valandų trukusią operaciją moteris patyrė insultą ir prarado klausą. Navikas neišnyko, moteris ir toliau augo ir storėjo. Visa tai turėjo įtakos jos vidaus organams, širdžiai, plaučiams, sąnariams.

Praėjusiais metais T. Angus buvo atsiradusi viltis. Gydytojai atrado naują vaistą, kuris augimą bent jau sulėtina. Tačiau tuomet mergina jau buvo itin silpna. Ji vos begalėjo paeiti, jautė didžiulius skausmus, kurie kiek sumažėdavo nebent baseine.

Mergina plačiai pasakojo apie savo ligą ir tapo savotišku kovos su gigantizmo liga veidu.

34-ąjį gimtadienį T. Angus atšventė lapkritį. Gydytojai nemanė, kad moteriai pavyks sulaukti ir jo. Sausio 14 dienos naktį amerikietės širdis sustojo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(11)
(0)
(2)

Komentarai (0)