Kenijoje pastebėti raudoni drambliai  (2)

Kokios spalvos būna drambliai? Sakote pilkos, pilkšvos, rudos, ar net juodos? Tačiau Kenijos „Tsavo rytų“ nacionaliniame parke apstu ir raudonų dramblių, praneša portalas arkinspace.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiame nacionaliniame parke drambliai negimė raudona oda: tokios spalvos yra sausas parko dirvožemis. Būtent šio dirvožemio voniose drambliai reguliariai prausiasi. Šios vonios veikia kaip anestetikai ir yra labai sveikos dramblių odai.

Priduriama, kad drambliai nepraleidžia progos išsimaudyti ir per nacionalinį parką tekančioje upėje („Tsavi“ masajų kalba reiškia „upę“). O, kaip matyti nacionalinio parko lankytojų fotografijose, būtent po tokių vonių drambliai įspūdingai paraudonuoja.

Daugiau turistų užfiksuotų dramblių galite pamatyti ČIA.

Gamtininkai priduria, kad Kenijos gamtovaizdyje raudona spalva yra ir maskuojanti. Kita vertus, gamtoje tik liūtai išdrįsta pulti dramblius, bet ir tai pavienius.

Be liūtų Kenijos drambliams didžiausią grėsmę kelia brakonieriai ir dramblių gyvenamuosius plotus atimantys ūkininkai. Pagal statistiką, 1970-aisiais šalyje gyveno 35 tūkst. šių gyvūnų, o 2005-aiais šis skaičius sumenko iki 10 tūkstančių.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (2)