Pirmasis kosmoso turistas Dennisas Tito ruošiasi kelionei aplink Marsą  (3)

Nepelno siekianti organizacija „Inspiration Mars Foundation“, kuriai vadovauja milijonierius, pirmasis kosmoso turistas Dennisas Tito, 2018 metų sausį planuoja pilotuojamą misiją aplink Marsą. Neoficialiai skelbiama, kad 501 dieną truksiančioje kelionėje dalyvaus pats D. Tito, skelbia "Space.com".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kitą savaitę organizacija surengs spaudos konferenciją, kurioje turėtų būti paskelbta daugiau detalių apie planuojamą misiją aplink Marsą. Renginyje dalyvaus ir D. Tito.

„Ši „Misija vardan Amerikos“ suteiks žinių, patirties ir impulso kitai kosmoso tyrinėjimo erai. Ji skirta paskatinti visus amerikiečius vėl tikėti ir stengtis dėl mūsų tautos bei įkvėpti jaunimą, suteikti jam motyvacijos“, – skelbiama „Inspiration Mars Foundation“ pranešime.

D. Tito 2001 metais tapo pirmuoju kosmoso turistu, sumokėjęs per 20 mln. dolerių už aštuonių dienų kelionę į Tarptautinę kosminę stotį. Sklando gandai, kad turtuolis ryžosi dalyvauti ir kelionėje aplink Marsą.

„NewSpace Journal“ skelbia, kad kovo mėnesį D.Tito vienoje kosmoso tematikos konferencijoje skaitys pranešimą apie planuojamą kelionę į Marsą. Žiniasklaidai pavyko gauti šio pranešimo aprašymą, kuriame nurodoma, kad 501 dieną truksiančioje misijoje galės dalyvauti du žmonės. Misijos metu planuojama nuskristi iki Marso ir grįžti, tiesa, įskrieti į planetos orbitą nenumatoma.

Užmojus įgyvendinti padės privati kosmoso kompanija „SpaceX“. Šios bendrovės įkūrėjas Elonas Muskas jau ne sykį yra sakęs, kad norėtų padėti žmonijai pasiekti Marsą ir, galbūt, jį kolonizuoti.

Primename, kad nepelno siekianti olandų organizacija „Mars One“ užsibrėžusi tikslą po dešimties metų (2023 m.) Marse išlaipinti pirmuosius Raudonosios planetos kolonistus.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (3)