Vėlų vakarą šimtai kaliforniečių stebėjo žalsvai sudegantį meteorą (Video)  (0)

Vėlyvą praėjusios savaitės vakarą, apie 22:35 vietos laiku šimtai Kalifornijos gyventojų (nuo Sakramento šiaurėje iki Malibu pietuose) pranešė naktiniame danguje matą ryškiai švytinčią ugnies juostą, kuri, specialistų vertinimu, buvo dar vienas iš pastaruoju metu lyg iš gausybės rago pasipylusių "meteorų lietų".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai kurie liudininkai į Žemės atmosferą įskriejusį bolidą matė kaip "žalsvos spalvos ugnies kamuolį", kiti – kaip įprastos baltos spalvos ugnies juostą.

"Iš mano namų ugnies kamuolys matėsi neįtikėtinai aiškiai, - Amerikos meteorų draugijai pasakojo La Krescentos gyventoja Leslė A. (Leslie A.). – Išvydau liepsnas su žalsvai švytinčia ilga uodega. Objektas buvo labai didelis."

Sprendžiant iš liudininkų pranešimų, degantis bolidas buvo matomas maždaug 640 km ilgio ruože – nuo Sakramento šiaurinėje Kalifornijos valstijos dalyje ligi gerokai piečiau esančio Malibu.

Mokslininkai kartoja, kad tokie bolidų kryčiai nėra nieko neįprasto.

"Žemės atmosferoje kasdien sudega po vieną tokio dydžio meteorą, - TV kanalui "NBC Los Angeles" pasakojo Grifito observatorijos Los Andžele direktorius Edas Krupas (Ed Krupp). – Tik dažniausiai tai įvyksta virš negyvenamų teritorijų (vandenynų, dykumų ir pan.), todėl pranešimų apie juos sulaukiame gerokai rečiau. Ketvirtadienį virš Kalifornijos sudegęs kosminis akmuo galėjo būti ne didesnis už krepšinio kamuolį."

"Tai, kas užfiksuota vaizdo siužete, yra švytintis dujų stulpas, - pridūrė mokslininkas. – Taip geria jis buvo matomas todėl, kad didžiuliu greičiu skriedamas atmosfera jis dėl trinties nepaprastai įkaito."


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: