Lažybų punktai susidomėjo popiežiaus rinkimais  (10)

Popiežių renka ne tik kardinolų konklava: statymus, kas taps naujuoju pontifiku, jau priima ir lažybų bendrovės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naująjį popiežių rinks 115 kardinolų. Teisę dalyvauti konklavoje turi 117 – du kardinolai jau paskelbė neatvyksią. Iki Verbų sekmadienio turėtume sužinoti, kas užims Benedikto XVI vietą. Praėjus kelioms dienoms po visą pasaulį nustebinusios popiežiaus Benedikto XVI žinios apie pasitraukimą iš pareigų, lažybų bendrovės Lietuvoje pradėjo siūlyti lažintis, kas taps naujuoju Romos katalikų popiežiumi. Lažybų bendrovės išskyrė keturis pretendentus į postą, o iš jų net trys italai kardinolai.

Minimi italai

Pavyzdžiui, viena lažybų bendrovė Airijoje siūlo tris favoritus į pontifiko sostą, pradedant Nigerijos kardinolu Francisu Arinze, taip pat Ganos kardinolu Piteriu Turksonu ir Kanados kardinolu Marku Oletu.

Kiti lažybininkai popiežiumi mato P. Turksoną. Be to, lažybų bendrovės taip pat siūlo derėtis, iš kurios šalies bus kilęs kitas popiežius, ir šiuo metu favoritu laikoma Italija, Afrikos valstybė ir Pietų ar Centrinė Amerikos valstybė. Negana to, siūloma netgi lažintis, koks bus būsimo popiežiaus vardas. Pontifiko vardo rinkimuose pirmauja Petras.

Lietuvos lažybų bendrovėse pretendentai popiežiaus sostui užimti kitokie nei Airijos lažybų punktuose. Mūsiškiuose lažybų punktuose minimos italų kardinolų pavardės – Andželo Skolos, Severino Poleto, Tarčisijaus Bertonės ir Andželo Banjasko – bei jau minėtas kardinolas iš Ganos P. Turksonas.

Lietuvio kardinolo nesiūlo

Vienos Lietuvoje veikiančios lažybų bendrovės bukmekeris patvirtino, kad lažybos dėl būsimo popiežiaus buvo priimamos, tačiau statymai priimti tik iki kovo 4 dienos – tai yra praėjusio pirmadienio.
„Lažybos buvo paskelbtos, kai tik popiežius Benediktas XVI paskelbė apie atsistatydinimą, – aiškino lažybų bendrovės atstovas. – Statymai buvo įvairūs, tačiau nedideli – nuo trisdešimties litų iki šimto.“

Pasak lošybininko, lažybų punktuose buvo skelbiami ir galimi pretendentai užimti popiežiaus postą. Tai kardinolas iš Ganos P. Turksonas ir trys kardinolai italai – A. Skola, S. Poletas ir T. Bertonė. O pasiteiravus, ar tarp galimų pretendentų yra minimas Lietuvos arkivyskupas Audrys Juozas Bačkis, atsakė, kad lažintis dėl lietuvio kardinolo nėra siūloma.

Lažybos kitokios

Kitos lažybų bendrovės vadovas paaiškino, kad jų lažybų punktuose favoritais tapti popiežiumi minimi keturi kardinolai.

„Tai trys italai kardinolai Andželas Skola, Tarčisijus Bertonė, Andželas Banjaskas ir kardinolas iš Ganos Piteris Turksonas. Prieš tris dienas pirmavo juodaodis kardinolas iš Ganos, tačiau vakar situacija pasikeitė. Statymo koeficientas geresnis kardinolui iš Italijos Tarčisijui Bertonei. Nors situacija dar gali keistis, nes statymai galimi iki kovo 6 dienos.“

Tokiomis neįprastomis lažybomis susidomėjimas, anot lažybų bendrovės vadovo, yra – ir dar koks.

„Šių lažybų, kas taps pontifiku, negalima lyginti su sporto varžybomis ir kitais įvykiais pasaulyje – tai tikrai neįprastas dalykas. Bet juk ir atvejis, kai popiežius pats atsistatydina, taip pat neįprastas. Be to, kai 2005 metais popiežiumi buvo išrinktas Benediktas XVI, lažybos mūsų punktuose nebuvo rengiamos“, – prisiminė pašnekovas ir sakė, kad pikantiškumo lažyboms suteikia faktas, jog prognozuoti, kas taps popiežiumi, yra itin sudėtinga.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Panevėžio balsas
Panevėžio balsas
Autoriai: Raimonda Mikučionytė
(4)
(0)
(0)

Komentarai (10)