Bepilotė skraidyklė sugėrė galybę Teslos transformatoriaus žaibų ir tęsė skrydį (Video)  (8)

Eksperimentas gal ir beprotiškas, tačiau atrodo įspūdingai. O jo įgyvendintojai "Youtube" atidarė savo kanalą, kuriame yra daugiau ir dar neįtikėtinesnių triukų su Teslos transformatoriaus generuojamais žaibais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaizdo siužeto autoriai nufilmavo, kaip į Faradėjaus narvą "patupdyta" bepilotė keturių rotorių skraidyklė nuskrieja į erdvę tarp dviejų Teslos transformatorių, ir, tarsi kuo nors būtų užrūstinusi Perkūną, sugeria galybę žaibų. Tiesa, skraidymo aparatui iškrovos nė motais – skrydį ji sėkmingai tęsia toliau.

Teslo transformatorius – genialaus serbų kilmės išradėjo Nikolos Teslos sukurtas įrenginys. Iš principo tai yra rezonansinis transformatorius, generuojantis aukštą didelio dažnio įtampą. Tesla transformatorius (tesla coil) nuo paprastų transformatorių skiriasi labai aukšta išėjimo įtampa. Ji gali siekti nuo keliasdešimt tūkstančių iki kelių milijonų voltų. Aišku, tokia įtampa pajėgi pramušti orą ir generuoti žaibus. Paprasčiau tariant, tai yra priemonė elektros srovę perduoti bevieliu būdu (beje, apie tai neseniai pasakojome rašinyje „Ar bevielė elektra žudo?“).



Kitame vaizdo siužete nufilmuota, kaip su žaibais flirtuoja ir juos liečia specialių kostiumą vilkintis žmogus.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(19)
(0)
(2)

Komentarai (8)