JAV studentas sukūrė kraujavimą akimirksniu sustabdantį gelį (Video)  (4)

Niujorko universitete mokosi daugybė gabių ir išradingų studentų. Visgi vienam iš jų pavyko sukurti tikrai kažką ypatingo. Bakalauro studentas išrado gelį, kuris be tvarsčių bei kitų kraujavimą stabdančių priemonių praktiškai akimirksniu sustabdo kraujavimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors šis atradimas pritaikytas veterinariniams tikslams, studentas Joe‘us Landolina tikisi, kad vadinamas „Veti-Gel“ ateityje bus pritaikytas ir žmonėms. Anot jaunojo mokslininko, išradimas turėtų labai praversti kariams – mūšio lauke būtų galima suteikti būtiną pagalbą sunkiai sužalotiems žmonėms, sustabdant kraujavimą kol asmuo bus nugabentas į ligoninę.

Išradingas studentas šią idėją išplėtojo 2010-aisiais, o praėjusiais metais kartu su kolega įkūrė kompaniją, kurios produktas „Medi-Gel“ ateityje padės ir žmonėms.

„Pirmiausia mes stengsimės įsitvirtinti veterinarijos rinkoje. Jau dabar esama ir žmonės tinkamo gelio, tačiau kol kas jis itin brangus“, – situaciją apibūdino studentas.

Naujoji technologija, anot jos autoriaus, potencialiai galėtų pakeisti tvarsčius ir kitas kraujavimą stabdančias priemones. Niujorko universiteto studentas su keturiais kolegomis jau siekia gauti JAV maisto ir veterinarijos tarnybos patvirtinimą.

Siekdamas pademonstruoti savo išradimo efektyvumą, Landolina atliko eksperimentą su kiaulienos nugarinės gabalu, į kurį buvo suleistas kraujas.

Įspėjame, šiame video bus matoma daug kraujo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(19)
(0)
(1)

Komentarai (4)