JAV iš tyrimų laboratorijos dingo mirtino viruso ampulė  (8)

Galvestono tyrimų laboratorijos vadovybė pranešė apie ampulės su mirtinu virusu – guanaritu dingimą, rašo „USA Today“. Kad dingo ampulė, kuri buvo saugoma seife šaldymo kameroje,buvo pastebėta planinės inventorizacijos metu, praneša „CBS News“. Apie incidentą iškart pranešta Ligų kontrolės ir profilaktikos centrui, taip pat FTB.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laboratorijos tyrimų sistemos neužfiksavo jokių įsilaužimo ženklų, buvo nustatyta, kad niekas iš svetimų žmonių šiose patalpose nesilankė. Todėl laboratorijos vadovybė įtaria, kad ampulė galėjo būti netyčia sudaužyta tvarkantis ir vėliau kartu su kitomis šiukšlėmis išmesta. Paskutinė inventorizacija buvo vykdoma 2012 metų lapkritį, tuomet ampulė buvo savo vietoje.

Pagal „USA Today“ pranešimus, virusas galėtų būti naudojamas kaip biologinis ginklas. Valdžia tikina, kad jis nekelia gyventojams jokios grėsmės.

Guanarito virusas, arba Venesuelos hemoraginė karštinė, yra dar menkai ištirtas. Užsikrėtęs žmogus gali susirgti hemoragine karštine, kuomet mirtingumas siekia jau trečdalį. Tačiau užkrato nešiotoju gali būti tik išskirtinė žiurkių rūšis, aptinkama tik Venesueloje. Mokslininkai mano, kad šiuo virusu negali užsikrėsti kitos žiurkės, ar žmogus nuo žmogaus.

Galvestono tyrimų laboratorija priklauso Teksaso universitetui ir specializuojasi virusų, priešnuodžių tyrimuose. Iki šiol per visą laboratorijos gyvavimo istoriją nebuvo prapuolusi nė viena ampulė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(18)
(0)
(0)

Komentarai (8)